Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Officieel Crimineel
Undercover Agent
Eind jaren '80 kwam de Amerikaanse politieserie Miami Vice op TV met Don Johnson als "Sonny" Crockett en Philip Michael Thomas als "Rico" Tubbs. Zij waren drugrunners in maatpakken met een supersnelle Wellcraft Scarab-speedboot en een Ferrari Testarossa. Voor jongens als ik, die toen net hun rijbewijs hadden, het ideale rolmodel. Van de ene naar de andere disco vol prachtige vrouwen al schietende jagen op de onderwereld.

Dat je daarvoor zelf "legaal" de wet moest overtreden maakte het alleen maar aantrekkelijker. Je kan met je Ferrari moeilijk in een 30 km/u zone stoppen voor een zebrapad, terwijl je criminelen achterna zit. En een koffertje met een miljoen dollar voor de aanbetaling en een echte auto-telefoon (toen nog aan een draadje) waren normale attributen voor de undercover-cop.

Mijn teleurstelling, toen ik enkele jaren later op vakantie in Miami Beach reed, kunt u zich voorstellen. Het zal wel aan mijn model huurauto gelegen hebben. Met mijn budget kon ik me geen vrouwen-magneet veroorloven.

Amsterdam Vice
De serie was ook te zien in Nederland bij Veronica, en de Amsterdamse dienders moeten met even grote gretigheid hebben gekeken, als ik destijds als puber deed. Net als ministers dineren in de beste restaurants op kosten van de zaak. Blitse wagen onder je gat, zonder chauffeur natuurlijk, je reed liever zelf. En zo ontstond begin jaren '90 Amsterdam Vice. Net als in Miami werden tientallen containers met hasj en cocaïne met instemming van de politie en justitie geïmporteerd en op de markt gebracht. Inderdaad, de grootste importeur was de Amsterdamse politie die (via de Delta methode) hun spullen leverde aan de handelaren.

Istanbul Vice
En de Nederlandse regering kreeg de drugs weer van de deep state binnen de Turkse regering van (de eerste vrouwelijke) premier Tansu Çiller, zoals in 1996 bleek uit het Susurluk incident. De transporten gingen via smokkelroutes de grens over, zoals eergisteren de Nederlandse freelancejournalist Bud Wichers nog probeerde om vanuit Syrië Turkije binnen te komen.

Om een feitelijke indruk te krijgen van hoe dat ging moet u de hoofdstukken 9 en 10 uit het Van Traa rapport lezen. Namens Nederland zat er een "liaison" in Turkije. Zeg maar Amsterdam en Istanbul Vice agenten die samen werkten.

En om die handel tussen Nederland en Turkije gladjes te laten verlopen en te coördineren hebben de Nederlanders toen in Turkije, met hulp van de Israëliers (die natuurlijk een backdoor hadden), een telefoon-aftap-installatie geplaatst. Daarmee werden ook de tapverslagen vervalst, zoals later zou blijken bij de arrestaties van Baybaşin, Robert Hörchner, Frans H. en anderen. En waarbij "vreemd genoeg" telkens dezelfde namen opduiken. Er zijn dus ook officiële criminelen zonder maatpak en Ferrari werkzaam. Je vraagt je dan ook af waar zij hun "kick" van krijgen. Het Grote Geld misschien?

IRT affaire
De "sap-man" was een burger-infiltrant en moest voor de Nederlanders een fabriek bouwen in Ecuador Zuid-Amerika van miljoenen guldens betaald door de Nederlandse overheid. Van daaruit werden drugs vervoerd in containers met sap-pulp. In de documentaire die NCRV - Altijd Wat gisteren uitzond worden getallen genoemd van zendingen van 150.000 kilo hasj tot een totale import van 45.000 ton = 45.000.000 kilo!

Nadat de HOvJ Hans Vrakking de zaak aankaartte bij Ed van Thijn werd dit doorgegeven aan de verantwoordelijke minister Ien Dales. Het was daarvoor al bekend dat de Amsterdamse politie crimineel was, zoals haar opvolger Klaas de Vries in 2005 bevestigde in de uitzending van Barend en van Dorp. Maar zij gaf toen de opdracht aan Hirsch Ballin (justitie) om de zaak af te breken, vanweg wat Thom de Graaf (D66, vice-voorzitter commissie van Traa) noemt: een "onstuurbaar proces". Ed van Thijn (destijds burgemeester en korpshoofd) wist wat er gebeurde, nam het stokje van Ien Dales over, en moets vervolgens in 1994 aftreden. De Tweede Kamer verbood dit ooit nog te doen.

Toch wil Opstelten en Rutte weer beginnen met het installeren van overheidscriminelen. Ze trekken zich niets aan van de wil van het volk. Je zou haast denken dat nu de baantjes voor afgedankte politici in de financiële sector niet langer lucratief meer zijn, ze nieuwe perspectieven willen openen om hun "wachtgeld" veilig te stellen.

Criminelen vang je met criminelen, aangesteld door criminelen.

De sap-man citerende: Minister, u bent helemaal gek!

author: Ton   |   published: 21.08.2013   |   updated: 21.08.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources