Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

De strafbaarheid van de criminele activiteiten
Art. 244 Sr. Sex onder de 12 jaar

Hij die met iemand beneden de leeftijd van twaalf jaren handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Art. 245 Sr. Sex tussen 12 en 16 jaar

Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie.

En dan hebben we nog Art. 249 Sr. lid 2 sub 1

De ambtenaar die ontucht pleegt met een persoon aan zijn gezag onderworpen of aan zijn waakzaamheid toevertrouwd of aanbevolen;

De strafverhogende bepalingen zoals:

Art. 248 Sr. lid 1 vereniging: De in de artikelen 240b, 242 tot en met 247, 248a tot en met 248e, 249 en 250 bepaalde gevangenisstraffen kunnen met een derde worden verhoogd, indien het feit wordt gepleegd door twee of meer verenigde personen.

Art. 250 Sr. lid 2 herhaling: Indien de schuldige van het plegen van het misdrijf een gewoonte maakt, kunnen de gevangenisstraffen met een derde worden verhoogd.


De aangiften van de slachtoffers (3) en getuigen (3)
I. De eerste aangifte (september 2008):
In 2008 hebben twee (inmiddels volwassen) mannen aangifte gedaan bij het Landelijke Parket in Rotterdam tegen een Nederlandse diplomaat, althans een topambtenaar met een diplomatieke status, die hen in 1995 verkracht zou hebben. Het gaat om Mustafa Y. (destijds 12 jaar oud) en Osman B. (destijds 14 jaar oud). Het Openbaar Ministerie heeft nagelaten een onderzoek te doen. Volgens destijds minister Donner zou het gaan om "moddergooien". Met deze verkrachting van de rechtsstaat voel je je dan als slachtoffer niet alleen bij de neus genomen, maar ook nog op andere plaatsen.

II. De tweede aangifte (25 mei 2010):
In 2010 hebben ze opnieuw aangifte gedaan. De verklaringen zijn vastgelegd op video. Daarna is er nog een derde slachtoffer Yacine die in 2011 eveneens aangifte heeft gedaan. Verder is er nog een zeer bijzondere getuige, namelijk de politieagent Mehmet Korkmaz die van zijn superieuren opdracht had gekregen deze "sokakları" straatschoffies te regelen voor die diplomaat. Ook Necdet Menzir destijds hoofd van de politie te Istanbul is bereid te getuigen, maar stelt in deze zaak gepasseerd te zijn door de daarboven functionerende top Mehmet Ağar, toenmalig nationaal directeur van de politie, Ferruh Tankuş, toenmalig hoofd Narcoticabrigade Istanbul, Emin Arslan, plaatsvervangend hoofd politie Istanbul en Hudai Sayin, oud Hoofd veiligheidszaken te Istanbul.

Mustafa Yildiz (destijds 12 jaar)Osman B. (destijds 14 jaar)
politieagent/bodyguard Mehmet KORKMAZ

III. De derde aangifte (augustus 2011):
De aangifte van Baybaşin staat een beetje buiten de verkrachtings en pedofilie aangifte van de jongens-slachtoffers, met dien verstande dat deze wel relevant is in verband met het "criminele organisatie" aspect. Daar kom ik verderop op terug.

IV. De vierde aangifte (2013/7918) te Istanbul:
Deze aangifte in Turkije is reeds uitoerig besproken in de publicaties Kamervragen Demmink en Was Demmink in Turkije? De essentie van deze aangifte, en het daarop volgende onderzoek door het Turkse openbaar ministerie, is dat vast staat dat Joris Demmink in de betreffende periode in Turkije was, hetgeen ontkend wordt door de Nederlandse overheid. Als ik zou moeten gokken wie van beiden de leugenaar is dan zou ik Nederland aanwijzen. En ik denk (en dat heb ik ook aan de Nederlandse ambassadeur in Ankara geschreven) dat ze blij mogen zijn dat ik het Nederland-Turkije jaar niet heb laten beëindigen als thans het Nederland-Rusland jaar: met grote schandalen. (Niet dat die nu over zijn!)


IV. De vijfde aangifte c.q. de artikel 12 procedure (18 oktober 2013):
We hebben nu dus in ieder geval de navolgende getuigen en bewijzen:

• 1. Mustafa Yildiz (slachtoffer)
• 2. Osman B. (slachtoffer)
• 3. Yacine (slachtoffer)
• 4. Mehmet Korkmaz (officiële getuige van de Turkse politie)
• 5. Necdet Menzir (officiële getuige van de Turkse politie)
• 6. Hugo Hillenaar (officiële getuige van het Nederlandse OM)

• 7. Demmink was in 1996 in Turkije
• 8. OM onderzoek 2008/20522 (2 Mb) beëdigd getuigenverhoor
• 9. Verklaring (6 Mb) van journalist Burhan Kazmali

Daarnaast ligt er nog een dik dossier over Joris Demmink bij de Turkse rechtbank met de classificatie "geheim". Vast staat in ieder geval dat de getuige Mustafa Yildiz door Joris Demmink in 1995 is meegenomen op vakantie naar Bodrum en dat aldaar, door een schietincident, een politierapport is opgemaakt. Er zouden meer bewijsmiddelen bestaan waaronder foto- en videoopnames, maar deze worden door de Turkse autoriteiten niet vrij gegegeven.


De medeplichtigen
Daarbij zijn de andere strafaanklachten en aangiften van bijv. Baybaşin nog buiten beschouwen gebleven. En tot nu toe hebben we het alleen nog maar gehad over de verkrachtingen van minderjarigen. In Turkije, want de aangifte van Frank L. inzake het Anne-Frankplantsoen Eindhoven en de Praagse Pinoccio-bar zijn hierbij nog buiten beschouwing gebleven. Maar er is veel meer aan de hand, wat mede gerelateerd is aan de zaak Baybaşin en de Turkse spionnen. Dat onderwerp is in eerdere publicaties reeds besproken en gaat nog vele malen dieper dan de onrechtmatige levenslange opsluiting van "een of andere illegale Turk". Waar op Klokkenluider staat "And now the end is near" denk ik dat het verhaal nu pas gaat beginnen...

De oplettende lezer heeft in de voorgaande paragraaf kunnen lezen dat één van de getuigen een Nederlander is. Niemand minder dan de door-het-stof-kruipende Hugo Hillenaar, thans Hoofd Officier van Justitie te Breda, en in de jaren '90 betrokken bij de, door de Tweede kamer streng en als ongewenst veroordeelde, IRT-affaire. Niemand die daarvoor is opgepakt overigens, behalve Baybaşin dan die daar weer niets mee te maken had. Maar nog opmerkelijker is dat hij in de jaren '90 samen met Demmink in Istanbul zou zijn geweest, althans dat verklaart politieagent Mehmet Korkmaz, destijds verantwoordelijk voor de beveiliging van de officieren Demmink en Hillenaar.

Het rijtje medeplichtingen aan de (vermeende) criminele organisatie is zeer uitgebreid. Naast de voor de hand liggende verdachten als de opeenvolgende ministers van justitie, bepaalde rechters en diverse professoren/deskundigen zijn er meerdere personen die op zijn minst wetenschap hebben gehad zoals Eric Nordholt, oud-hoodcommisaris van de politie te Amsterdam. En de wet is daar duidelijk over:

Art. 160 Sv. lid 1
1. Ieder die kennis draagt van een der misdrijven omschreven in de artikelen 92-110 van het Wetboek van Strafrecht, in Titel VII van het Tweede Boek van dat Wetboek, voor zoover daardoor levensgevaar is veroorzaakt, of in de artikelen 287 tot en met 294 en 296 van dat wetboek, van menschenroof of van verkrachting, is verplicht daarvan onverwijld aangifte te doen bij een opsporingsambtenaar.


In de reportage van Eenvandaag is wat achtergrond gegeven over de zitting van vandaag bij het Hof te Arnhem. Deze uitslag zal bepalend zijn voor het verdere verloop. Als daarna alle medeplichtigen de bui al zien hangen en als ratten daadwerkelijk het zinkende schip willen verlaten dan zijn er deze week nog vele aanvullende aangiften te verwachten van "hooggeplaatste" personen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.



author: Ton   |   published: 18.10.2013   |   updated: 18.10.2013   |   comments: allowed

18.10.2013
art.12 procedure
Rechtbank Arnhem
slachtoffers Turkije

28.10.2013
smaadschrift Vaatstra
Rechtbank Groningen
Wim Dankbaar

03.11.2013
deadline WOB verzoek
Openbaar Ministerie
Hugo Hillenaar, Breda

13.11.2013
Uitspraak rechtsverklaring
Rechtbank Utrecht
De Roestige Spijker

22.11.2013
Rolzitting AG
Herziening cassatie
Hoge Raad Den Haag
Baybaşin

Nog te verwachten:

30.09.2013
Antwoord Kamervragen
2013 Z 18433
Omtzigt en Oskam (CDA)