Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

De stadhouders
Geschiedenis is nooit mijn ding geweest. Dat is meer iets voor types als onze eerste minister van algemene zaken Mark Rutte. De stamboom 1 van de Amsbergjes en Lippe-Biesterfelds ken ik niet. Ergens, zo'n 400 jaar geleden, moet er in Dillenburg (in de Duitse deelstaat Hessen) een familie van Nassau hebben geleefd. Deze Willem de Zwijger zou de eerste stadhouder (plaatsvervanger, een soort Piet Hein Donner) aan de Noordzeekust worden voor de Rooms Duitse keizer Karel V.

Wat wij "onafhankelijk" Nederland noemen, een zevental provincieën, zou pas in 1648 bij de Vrede van Munster voor het eerst zijn erkend. Dan had je ook nog de Spaans/Oostenrijkse Habsburgse Nederlanden en later Fransen en Duitsers die ons land confisqueerden, zoals thans Europa dat heeft gedaan. Nog geen 72 jaar geleden zou ihr sehr geeigneter prinz Zur Lippe-Biesterfeld zijn stadhoudersbrief 2, over de Duitse provincie Niederlande, aan Hitler hebben aangeboden.

Er is een slag om de arm. Met woorden als zou en vermeend wordt dat aangegeven. De waarheid is ingekleurd. Immers "Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars", aldus Winston Churchill 3. "Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened."

Een andere slag was die van omstreeks 1600 bij Nieuwpoort. Ook toen hadden we twee stadhouders die om de macht streden. En ook daarbij speelde verschillende inzichten in geloof.

Het gaat over het lot. De "predestinatie" van de gereformeerden. Of "kismet" volgens de islamieten. En over de uitleg van oude boeken zoals de Bijbel 4 en de Koran.

Ook toen had je , zoals thans de Saudische grootmoefti Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh 5 aangeeft, de gematigden (remonstranten) en de extremisten (contraremonstranten). Er is niet zo veel veranderd. In het kort kwam het er op neer dat prins Maurits Johan van Oldenbarnevelt liet onthoofden om de macht naar zich toe te kunnen trekken. Wat wij nu ons koningshuis noemen is daarmee dus eigenlijk een terroristische organisatie. Lees maar eens wat meer hierover:
Habsburgse Nederlanden (1482 - 1581/1795)
Willem van Oranje (24.04.1533 - 10.07.1584)
Maurits van Oranje (14.11.1567 - 23.04.1625)
Johan van Oldenbarnevelt (14.09.1547 - 13.05.1619)
RemonstrantenHugonis Grotius
Anders denkenden werden worden niet geduld. De protestdichter Joost van den Vondel kreeg de hoogst mogelijke boete opgelegd. De waxinelichtjegooier Erwin Lensink werd bijna 2 jaar opgesloten (2011-2013) 6, wat langer was dan de in totaal 1 jaar en 9 maanden opgesloten (1619-1621) rechtsgeleerde Hugo de Groot die levenslang had gekregen, maar die wel in relatieve luxe in Slot Loevenstein kon uitzitten. Tot zijn inventaris behoorden o.a. drie bedden met toebehoren, drie koperen kanderlaren, twee zilveren lepels, diverse tinnen objecten. Maar ook zijn vrouw en dienstmeid waren (op vrijwillige basis) bij hem.

Maar Hugo wist te ontsnappen in deze boekenkist, waarna hij naar Frankrijk vluchtte en daar niet alleen in ballingschap leefde maar ook als gezant voor het Zweedse Koningshuis. Uiteindelijk zou hij in 1645 bij een oversteek over de Oostzee schipbreuk leiden en twee weken daarna bezwijken aan zijn als drenkeling opgelopen verzwakking. Op 28 augustus overleed hij en zijn laatste woorden zouden zijn geweest: "Door veel te begrijpen heb ik niets bereikt".

Hugo de Groot kreeg (net als Oldebarnevelt, Baybaşin en de ISIS-slachtoffers) de kans om "schuld" te bekennen en te bekeren. Als ze maar toegaven aan de grillen van de machtshebbers, nederig (u weet wel van het type minister) de kont van de despoot likten, dan konden ze hun straf ontlopen. Principieel als ze waren/zijn weigerden ze dat. "Ik ben onschuldig." Vervolgens werden al hun bezittingen ingepikt en verdwenen de geluksvogels die niet werden onthoofd in de gevangenis.

Beiden (Hugo en Hüseyin 7) hebben hun gedachten op schrift gesteld. Het werk "De Iure Belli Ac Pacis" van Hugo geldt als de grondlegging van ons moderne volkerenrecht, wat uiteindelijk (heden anno 2014) bekend staat als de Verenigde Naties. Met dank aan Hugo de Groot.

Prins Maurits en zijn nakomelingen zijn enkel bekend gebleven dankzij "Het Sprookje" 8 en de Koningspelen. Circenses. Geen grondrecht. En het Panem daar moeten we zelf maar voor zorgen (na de belastingafdracht natuurlijk).

Tot slot wordt u nog gewezen op de Hugo de Groot stichting 9 die door Joris Demmink met gelden van het Ministerie van Justitie gesponsord wordt. Het is een nobele stichting die als doel heeft om (aspirant?) juristen in Praag financieel te ondersteunen. U moet dan wellicht denken aan het betalen van de studie van uitgerangeerde kindermisbruikers/pornosterren als Libor Čtvrtlík. Hugo zou zich waarschijnlijk in zijn graf omdraaien als hij wist dat zijn goede naam zo werd misbruikt door dezelfde regering die hem levenslang heeft gegeven.


Wat de feiten precies zijn is onbekend. Hoewel het ministerie van justitie krachtens de WOB daar uit eigen beweging inzicht in behoort te geven doet het dat natuurlijk niet. Het doet wel meer rare dingen zoals de staatspropagandamedia in de Oekraïne sponsoren met ons belastinggeld.

Wat wel vaststaat zijn (een deel van) de reizen 10 die JD op kosten van de belastingbetaler heeft gemaakt en lidmaatschap van Nederlandse ambassadeurs in buitenlandse stichtingen. Lekker onafhankelijk.
author: Ton   |   published: 20.08.2014   |   updated: 20.08.2014   |   comments: allowed

31.08.2014
vervaldatum WOB
Advocaatkosten
Ministerie VenJ
 
18.09.2014 10:30u
Afscheid Demmink
Kantongerecht
Den Haag
 
22.09.2014
vervaldatum WOB
Ali Hassan
Arrondissement Leeuwarden
 
09.10.2014 15:00u
Hirsch Ballin
Eva Meillo lezing
Rode Hoed Amsterdam
 
03.11.2014
Algemeen Dagblad
Demmink € 100.000
Rechtbank Rotterdam
 
??.12.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014