Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

De carrière van Frans T.


De mening van Frans T.
Die Frans toch. Een eigen pagina op Facebook, waarop hij een paar keer per dag zijn status zit bij te houden 13. Je moet toch wat doen als je de hele dag zo ver van huis bent. De goedgelovige Frans gelooft namelijk "in openheid, dialoog en direct contact tussen burgers en politici".

De man blijft maar liegen dat het gedrukt staat. Hij heeft de status van "politicus-van-het-jaar" dan ook terecht verdient. Hij doet het nog beter dan die andere genomineerde minister van Algemene Zaken Mark Rutte, die toch ook heel wat bij elkaar weet te liegen of gewoon geen idee heeft waar het over gaat 14.

Dat er een labiele component over Frans T. hangt heeft iedereen op TV kunnen waarnemen. Het is Frans zijn handelsmerk geweest waarmee hij zijn salaris heeft weten te verdubbelen. Er zijn bloggers 15 die menen dat Frans leidt aan het Syndroom van Asperger 16. Welnu, dat is niet zo. Het artikel was een parodie op 17 de propaganda over Putin. De Telegraaf meent namelijk staatshoofden die niet Oranje maar Rood zijn te kunnen beledigen in het kader van de geschiedsvervalsing. Om uit te vinden of u zelf wellicht aan het sydroom leidt kunt u de test van het Cambridge Autism Research Centre doen die het Autisme-spectrum Quotiënt berekent 18.

Wat is er wèl aan de hand? Als jongen van dertien werd ex-Tweede-Kamerlid, ex-Minister van BuZa, thans hulpje van Juncker en Frans Timmermans in Rome seksueel misbruikt door de Amerikaanse priester Charles O. Rouse. We kunnen dus stellen dat Frans een ervaringsdeskundige is en een nauwe betrokkenheid heeft met de slachtoffers van sexueel geweld.

Enige sympathie en voortvarendheid in de bescherming van kinderen zou van deze "mensenrechtenbeschermer" dan te verwachten zijn. Zoals de behandeling van de rechtszaak die is aangespannen door de Turkse (vermeende) slachtoffers van Joris Demmink. Maar niets van dat alles. Integendeel. Ook Frans heeft hard meegewerkt in het frustreren van de rechtsgang en de belangenbehartiging van de slachtoffers opzettelijk achterwege gelaten. Geld en machtspolitiek zijn voor hem belangrijker dan rechtvaardigheid.

In 2002 zegt Frans hier tegenover het NRC 41 zelf over:

"Timmermans ziet als oorzaak voor de lankmoedige houding de geslotenheid van de organisatie. Daar geldt dat je niet uit de school klapt. Maar als je de rotte appels er niet tussenuit haalt, lijkt de hele mand rot. Zolang de leiding geen schoon schip durft te maken, wordt de schade aan het instituut alleen maar groter. Het heeft alles te maken met de machtspolitiek. Doordat het vermogen naar het instituut vloeit zorgt het voor continuïteit van het bezit."

Naschrift redactie: Als organisatie noemt Frans de Kerk, maar mutatis mutandis kan daar ook de Nederlandse overheid voor worden ingevuld. De 'lankmoedige houding' is dezelfde.

Wettelijk is er in Nederland overigens geen meldplicht voor àlle vormen van seksueel misbruik. Slechts bij verkrachting geldt een plicht. Geen van de slachtoffers (inclusief Frans T.) deed aangifte tegen Charlie. Geen aangifte, geen zaak. Timmermans: "Die plicht zou er moeten komen voor àlle vormen van kindermisbruik. Het verbaast me dat het niet geregeld is." Toch heeft Frans T. er nimmer enige moeite voor gedaan om vanuit zijn ministerschap initiatief te nemen.

Inmiddels is de Nationale Ombudsman een onderzoek gestart (dossiernummer 201500336) naar de nalatigheid en aansprakelijkheid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.




author: Ton   |   published: 25.02.2015   |   updated: 25.02.2015   |   comments: allowed

06.03.2015
Baybaşin vs. Staat
Uitspraak KG
Den Haag
 
23.03.2015
Baybaşin vs. Wladimiroff
Uitspraak
Raad van Discipline
Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014