Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Gouverneur der Residentie

Sinds 5 november 2015 is Harry van den Brink 1 commandant van de Koninklijke Marechaussee en daarmee tevens automatisch Gouverneur der Residentie. De Gouverneur der Residentie is verantwoordelijk voor het militair ceremonieel in Den Haag. Zijn taak is o.a. de vorst naar de troepen en weer terug naar het paleis te begeleiden 2.

Gisteren had uw HHC-verslaggever de eer van deze marechaussee diensten gebruik te mogen maken. Toen ik op het industrie terrein van Schiphol-Oost langs de weg stil stond, in de paranoïde ogen van de KM bezig met de verkenning van de Poot-terreinen terwijl ik in werkelijkheid even handsfull wilde bellen met een zakenpartner om de weg te vragen, rukte de KM met hun Ford Transit busje uit en kwam intimiderend achter mij stil staan.

Gelukkig had ik op de SROKI de YPR van binnen en van buiten moeten leren, waardoor mij een 50+ hartaanval bespaard bleef. Me braaf aan de maximum snelheid houdende wist ik de A4 ongedeerd te bereiken.


Erewacht voor Joris D.
Hoe anders werd de verdachte crimineel Joris D. behandeld door de Koninklijke-MAR. Op de jaarlijkse ons-kent-ons-borrel 3 stond de erewacht weer voor hem klaar en JD-tv was erbij. 4

Okay, ook daar was de K-MAR intimiderend. Ze stonden met de sabels omhoog gestoken alsof ze naar goed koninklijk folkloristisch gebruik nog wat koninklijke vonissen te voltrekken hadden.

Maar daar maakte Joris Demmink zich geen zorgen om. Hij wist zich gesteund door Bert Koenders die onmiddelijk een gezant mensenrechten stuurde 5. En alsof dat nog niet genoeg is ook nog een stage-plaats Mensenrechten in Istanbul regelt 6. U begrijpt dat uw HHC-verslaggever graag van deze mogelijkheid om een diplomatiek paspoort te bemachtigen gebruik zal maken.

Ook vorig jaar werden daarover Kamervragen gesteld door Louis Bontes 7 waarop de minister antwoorde: "Alle genodigden voor de nieuwjaarsreceptie van de gouverneur der Residentie zijn op dezelfde manier ontvangen. Er wordt hierin geen onderscheid gemaakt. De betrokken oud-ambtenaar van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is weliswaar onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek, maar in onze rechtsstaat geldt dat een ieder voor onschuldig wordt gehouden totdat het tegendeel in rechte is komen vast te staan." 8

Waarom dat vaststellen zo krankzinnig lang moet duren is (g)een raadsel. Wat wel een raadsel blijft is waarom reeds jaren geleden gedesavoueerde ambtenaren/drinkmaten als Docters van L. 9 en Joris D. 10 nog steeds op staatskosten mogen borrelen. Hebben ze nog niet genoeg op staatskosten gezopen of worden de SM-gasten daar soms "menselijk" gewaterboard met goede flessen wijn?
author: Ton   |   published: 05.01.2016   |   updated: 05.01.2016   |   comments: allowed

15.01.2016 | 13:00u
Lezing Baybasin
Universiteit Utrecht
 
20.01.2016 | 09:30u
Afscheid Demmink
Rechtbank Den Haag
 
25.01.2016
KG celsinspectie
Rechtbank Amsterdam
 
29.01.2016 | 10:00u
Boekpresentatie Ton Derksen
ISVW Leusden
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM