Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

De nieuwsjaarsreceptie
In het Algemeen Dagblad van 06.01.2015 stond een verslag van de nieuwsjaarsreceptie van luitenant-generaal Hans Leijtens, commandant Koninklijke Marechaussee en tevens 'Gouverneur der Residentie', dat wil zeggen dat hij verantwoordelijk is voor het militaire ceremonieel. Gasten worden aan de deur opgewacht door een erewacht met sabels.

Het Katholiek Nieuwsblad verwonderde zich over de genodigdenlijst en heeft daarover bericht 1. Onder de genodigden bevonden zich namelijk enkele opvallende types die we allemaal kennen uit het ons-kent-ons circuit. En dat niet alleen, maar waarvan sommigen eveneens al lang achter de geraniums behoren te zitten en uit het gezichtsveld van de actieve politiek (behoren te) zijn verdwenen. Maar die nog steeds verschijnen op de (met belastinggeld betaalde) borrels en recepties! 2Kamervragen
Nadat de Groep Bontes/Van Klaveren hiervan kennis had genomen hebben ze vragen gesteld aan verdachte Ivo O., tevens (mede)eindverantwoordelijke 14.

Dat vind ik nou eens lef hebben. Zij hebben al vaker kritische vragen durven stellen. Vragen die op een ieders lip liggen, maar niemand durft uit te spreken. Zij durven dat wel. En ze gaan verder. Ze willen een Parlementaire enquête. Over de Demmink-doofpot. Over de MH-17-doofpot 15. Zij doen wat Kamerleden behoren te doen: de regering controleren en ter verantwoording roepen. Maar dat vinden de ouwe-jongentjes-krentenbrood samenzweerders van de PvdA en VVD niet leuk. Hij krijgt geen steun bij de stemming. Ze intimideren hem en kappen hem af. 16.

Ook KLOL heeft vragen gesteld aan de woordvoerder van de KMAR 17. Maar die ontkent elke verantwoordelijkheid en/of betrokkenheid. Volgens hen was Demmink niet aanwezig. Net als in het vorige artikel (NRC vs. OM) is het nu (AD vs. KMAR): Iemand liegt!


Sekte bijeenkomsten en andere recepties
Hotemetoten zijn dol op feestjes, recepties, gala- bal- en slempfestijnen 18. En dat gaat soms zo ver dat zelfs de bewaking vrolijk meedoet 19 en uiteindelijk onze eigen anti-Demmink getuige Emile Broersma de zaak moet redden 20.

Zo'n defilé is van alle jaren terug en altijd heel leuk 21. Een beetje zwaaien, handjes geven en elkaar met je beste synthetische American-style lach aankijken. Een soort van biodanza 22 maar dan met je schoenen aan.

Als je bent uitgenodigd om deel te mogen nemen aan deze sektebijeenkomsten 23 dan behoor je tot de in-crowd. Je telt mee. En sommigen sluiten zich daar maar wat graag vrijwillig bij aan 24. Je bent dan wel gecorrumpeerd en hoort bij de gang en posse. Omerta! Eenmaal binnen is eruit stappen niet meer mogelijk.

Nu zijn nieuwjaarsborrels soms wel functioneel. Je moet immers in de picture blijven. Jouw loyaliteit tonen. Aannemers die ambtenaren uitnodigen die de aanbestedingen doen. ICT-projectontwikkelaars die ambtenaren uitnodigen die de aanbestedingen doen. Buitenlanden die JSF straaljagers willen verkopen om hun oorlogsmachine op gang te houden en die ambtenaren uitnodigen die de aanbestedingen doen. De lijst is eindeloos. Sommige onnozelen spreken dan van omkoping 25. Maar dat is het natuurlijk niet. Zoiets heet 'net-werken' en heeft niets met netjes werken te maken.

Waar echter de functionaliteit is van al die borrels die deze overheidstypes geven blijft onduidelijk. Het gaat al gauw om tonnen euro's per gemeente 26 27. En dat moet wel door de belastingslaaf worden opgebracht. Terwijl de pensioenverzekeraar Reaal verkocht wordt aan China 28, de KLM in handen is van Frankrijk, Hoogovens, Nutsbedrijven en het meeste andere tafelzilver al lang verkocht is, V&D 29 HEMA en BLOKKER de laatste stuiptrekkingen vertonen en Nederland feitelijk failliet is, gaat het ongebreideld uitgeven voor die hotemetoten onbeperkt door. Ze willen zich allemaal even president-directeur-generaal-kalief wanen. Al is het maar een half uurtje voor het gepeupel dat hun idool de hand mag schudden.

Voor wie al die borrels zijn? Voor afunctionele uitgerangeerde politici. Om zeker te stellen dat ze loyaal blijven en hun klep dicht houden. Maar brave bloggers als uw HHC-verslaggever of andere burgers worden niet uitgenodigd. Een beetje dom. Voor een glas wijn hadden ze uw HHC-verslaggever, net als Diederik Samson, kunnen corrumperen en hem het zwijgen kunnen opleggen. Dat zou een hoop lastige vragen en blogs gescheeld hebben. En een stuk voordeliger dan Demmink maar de hand boven het hoofd blijven houden.
author: Ton   |   published: 17.02.2015   |   updated: 17.02.2015   |   comments: allowed

20.02.2015 11:00u
Baybaşin vs. Staat
Den Haag
 
23.03.2015
Baybaşin vs. Wladimiroff
Uitspraak
Raad van Discipline
Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014