Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Angeline van Dijk, directeur-generaal DJI
Uiteraard heeft het HHC Angeline om wederhoor gevraagd. En uiteraard herkent ze zich niet in het hieronder geschetste beeld en beroept ze zich -als verdachte-, goed geïnstrueerd door haar advocaten, op haar zwijgrecht. "Ik heb geen aanwijzingen dat zoveel mensen in de gevangenis zich geïntimideerd voelen... Dat werp ik ook verre van mij... Met de veiligheid is niets mis... Ik heb onlangs nog een rapport ontvangen dat alles in orde is." 1

Vooraf is dit belangrijk: Er zijn meerdere Angeline van Dijk's bij justitie (geweest). We kennen een ex-Hoofd Personeel DJI (febr.2009-sept.2012) die nu op het ministerie van Economische Zaken zit 2.

En een naamgenoot mr. A.T.A.J.B. van D. 3 die dan weer afkomstig is van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en daar sinds 2004 plezierkwartiermaakster was 4 Beiden hebben een HRM (Human Resource Management, personeelszaken) achtergrond, en beiden zijn als hoofd DJI gesignaleerd. Verwarrend, dus even opletten bij het googlen en het doen van aangifte. We moeten het wel over de juiste persoon hebben.

De Angeline waar wij het over hebben stamt uit de aansteltijd door VVDer Demmink. Zij is HRM-opdrachtgeefster voor een programma biometrie in de gevangenis 5 en nog steeds actief bezig met reïntegratie en het vinden van werkplekken 6. Zij is ook dol op rode lopers, flitsende camera's en award-uitreikingen. De Daylight-award 2008 bijvoorbeeld: Ambtenaren moeten vooral niet het gevoel krijgen dat ze opgesloten zitten in een gevangenis. Ze willen glazen wanden, metershoge vides, daglicht, het gevoel van vrijheid.

Verder doet ze in de baas zijn tijd mee aan de EPSA-award-2013 7, aan de ESFA-award-2015, en heeft ze ook nog tijd over voor lezingen 8, het schrijven van boeken 9 en het lezen van rapporten. Waaruit blijkt, zo zegt ze in het TV-fragment hierboven, dat alles dik in orde is. Althans, volgens de rapporten. Want zelf heeft ze het te druk. En zonder verder nader te definiëren wat met Orde bedoeld wordt. Ordnung muss sein. Da brachten sie ihn in das Spinnhaus, wellicht? 10

Beide Angeline's zijn visionair. Angeline-1 voor de Rijksdienst 11. Angeline-2 voor Justitie 12 inclusief ondernemersgeest en koopmansmentaliteit. DE PI-Tilburg heeft ze verhuurd aan de Belgen, de PI-Veenhuizen verhuurt ze aan de Noren.


Als we de beschaving van een land aan de omstandigheden in de gevangenissen kunnen afmeten, moeten we ons serieus zorgen maken.

Özcan Akyol 13

Alleen loopt dat handeltje in gevangenen niet lekker 14. Alle mooie beloften die gedaan zijn aan de rechter, en per vonnis verplicht zijn opgelegd, blijken loze kreten van liegende ambtenaren. En dan gaat het niet eens over het ontnemen van boeken, omdat 'toegang tot literatuur' een 'overbodige luxe' zou zijn.


Problemen in de Bajes (I): Het Belgische 'succes-project'
Eén van die troetelhobbies is de Belgische enclave/dependance van Wortel 15, ten noorden van Baarle-Nassau 16. "Vakantieman, het is hier fantastisch!", blijkt uit de vakantiefolders die Angeline van D. samen met Fred T. uitdelen op internationale beurzen.

"Dat Ton Daans zich als directeur van de Tilburgse bajes heeft bezondigd aan onbeschoft, bedreigend en intimiderend gedrag jegens medewerkers heeft onderzoek niet kunnen aantonen." blijkt uit een schrijven van directeur gevangeniswezen Angeline van Dijk dat in handen is van het Brabants Dagblad 17.


*** UPDATE ***

Uit betrouwbare bron is vernomen dat de zaak Ton Daans toch wel anders in elkaar zit dan dat Angeliegnie ons wil doen geloven. Omdat hij een media/verbod heeft kan hij verder niet spreken over de rol van een zekere Madeleine van V. in deze kwestie.

Ton Daans spreekt vloeiend Noors en is vervolgens betrokken geweest bij de inrichting van Norgerhaven voor de Noorse gasten. Uiteindelijk is Ton, net als de andere good-guy / gevangenisdirecteur Frans Douw eind 2015 met vervroegd pensioen gestuurd (lees: onschadelijk gemaakt).


Behalve bezoekjes aan award-uitreikingen en vakantiebeurzen houdt Angeline ook van kookprogramma's. Maar dan wel bio-gezond, en een beetje experimenteren met vitamines enzo 18.

En een beetje experimenteren met de gevangenen 19 natuurlijk. Daar ontkom je niet aan bij het nastreven van de hogere idealen "voor een veiliger Nederland". Uiterst zorgvuldig. Dat weer wel. 1x per dag een (door DJI-samengestelde) capsule.

In het interview met NPO-1 zegt Angeline (08:12): "Voor ons is het interessant als we incidenten kunnen verminderen en -dat staat altijd hoog op onze agende 'veiligheid'- voor gedetineerden, personeel, om een goed klimaat in de inrichting te hebben. Die wonen, werken, leven daar op de vierkante meter, gedetineerden en personeel. Ja dan is het een hele interessante optie om te bekijken wat dit betekent op de werkvloer."


Problemen in de Bajes (II): Het Noorse 'succes-project'
Ook dat Noorse project loopt niet lekker. De levenslang gestraften die verkast waren naar Heerhugowaard waren beloften toegezegd die niet of slechts ten dele zijn nagekomen 20.

En toen Angeline's knokploeg aan de slag ging 21 werd de integere Marjolein "beloond" voor haar waarheidsgetrouwe verklaringen (nogmaals bevestigd door Adèle bij #GON 22) met intimidatie en overplaatsing. Er wordt wat afgeïntimideerd onder Angeline's leiding. Of is het op instigatie van?


Problemen in de Bajes (III): moordwapens
Dan berichtte afgelopen donderdag Omroep Brabant 23 over twee doden in de tbs-kliniek Eindhoven. De TBS-"cliënten" Fokko en zijn eveneens aan coke verslaafde vriendin.

Er lag een vuurwapen in de nabijheid en de eerste conclusie was (hoe briljant) "vermoedelijk doodgeschoten". Dat hadden ze van het Els Borst drama geleerd. Met "een ongelukje" bij tientallen messteken of in dit geval kogelgaten dwars door de schedel zouden ze niet weg kunnen komen. Gelukkig wist de politie dan ook al snel te melden dat het om een geslaagde collectieve sectarische zelfmoord ging 24, zonder toedoen van derden.


Conclusies en aanbevelingen
Nu hebben ze bij de VVD inmiddels wel door dat de hele Baybaşin en Demmink affaire stinkt als een riool in Calcutta. Heel subtiel wordt daarom een voorschot genomen op de uitspraak van Aben:
Oud-VVD-politicus Frits Bolkestein: "levenslang voor een telefoongesprek te zwaar" 25

Vermoedelijk gaat dit dan niet over het telefoongesprek van Baybaşin maar die van de verdacht corrupte ex-Leefbaar Nederland politicus Fred T. met zijn verdacht corrupte partijgenoot Jos van R.. In ieder geval is men ook op het VVD-bol(kestein)werk van het MinJus wakker geworden. En kwam Peter "weedplantage" Hennephof (nu weet u meteen hoe dat weed in de bajes terecht komt) namens Angeline met "een verklaring":



Negatieve berichtgeving over misstanden in gevangeniswezen

Afgelopen dagen verscheen er, met name in de Telegraaf, negatieve berichtgeving over PI Alphen, PI Zuid-Oost, locatie Ter Peel en PI Vught. (Bij deze laatste ging het over eerder gedane en ontkrachte aantijgingen.) Gisteren schreef de Telegraaf dat 'invloedrijke en vermogende gevangenen' het voor het zeggen hebben in gevangenissen. Ook zou gevangenispersoneel de integriteitsregels schenden en te nauwe contacten hebben met gedetineerden.

"Natuurlijk neem ik als hoofddirecteur deze berichtgeving serieus. Wij streven in onze dagelijkse uitvoering naar veiligheid voor medewerkers èn gedetineerden. Integriteit is daarbij een belangrijk onderwerp.

Hier zijn wij op verschillende manieren mee bezig. Elke medewerker heeft een leidinggevende en een naast hogere leidinggevende om integriteitskwesties mee te bespreken. Daarnaast zijn er vertrouwenspersonen in de inrichtingen, heeft DJI een Bureau Veiligheid en Integriteit en zien verschillende inspecties toe op correcte uitvoering van ons werk.

Dat vermeende misstanden nu via de media naar buiten komen, vind ik spijtig. Er wordt nu een beeld geschetst van ons waarvan menig DJI'er mij heeft laten weten dat hij/zij zich hierin niet herkent. Ik sta voor mijn mensen en weet dat het grootste deel van ons zich met hart en ziel inzet voor onze organisatie. Op dit moment worden alle relevante feiten in het kader van de krantenartikelen verzameld, zeker nu er ook kamervragen zijn gesteld. Die moeten op korte termijn beantwoord worden. Ook heb ik samen met de directeur van PI Alphen de journalist van de Telegraaf, de heer Van den Heuvel, uitgenodigd om de inrichting te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe wij ons soms moeilijke werk verrichten.

Tot slot heb ik vanmiddag de situatie ook in de overlegvergadering met de COR besproken. Wij vinden het belangrijk dat integriteits- en veiligheidsissues ook in de inrichtingen tussen de bestuurder/vestigingsdirecteur en de OR besproken worden", aldus Peter Hennephof.



Maar waarom John van den Heuvel nou weer moet worden uitgenodigd en geen andere journalisten zoals de auteurs van Omroep Brabant, Crimesite-reporter Wim van der Pol of uw HHC-redacteur blijft onduidelijk.

Wat wel duidelijk is: Angeline moet gewoon opstappen. Ze is net als de anderen in het rijtje dat HHC heeft weggezuiverd (Opstelten-Teeven-Cloo-Stordiau-Roes), incapabel, incompetent, ongewenst.

En dan moet ze natuurlijk niet worden weggepromoveerd en terecht komen in de baantjes caroussel 26. Gewoon de bijstand in, of, zonder wachtgeld, gaan flyeren in de States. Zoals Peter schrijft: "integriteit is belangrijk". En daar zet het HHC, bij gebrek aan zelfreinigend vermogen bij Justitie, zich voor in.




author: Ton   |   published: 27.02.2016   |   updated: 27.02.2016   |   comments: allowed


Smaad zaak
Baybaşin vs. NOS
--------------------
Donderdag 3 maart
aanvang 09:00u
Rechtbank Utrecht
03.03.2016 09:00u
Smaadzaak Baybaşin vs NOS
Rechtbank Utrecht
 
??.03.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG
Hoge Raad Den Haag
 
??.04.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM