Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Kinderhandel
Gisteren kwam het BuZa verkoopt kinderen complot aan het licht. Koehandel voor de aardappelhandel door het land dat bekend staat om zijn (kinder)handels delegaties, kinderhandel en $atanische $ex. Kinderen ondergeschikt aan De Heilige Dollar.

De diplomatenrel was maar een voorbeeld. Het kindersekstoerisme naar het buitenland moet volgens Opstelten worden aangepakt. Als ik mijn cynisme er op los laat kom ik met uitspraken als "Waarom ver weg, als het hier ook kan. Besteedt uw geld in Nederland. Goed voor de economie. We staan toch al op de wereldranglijst op nummer 1 voor de kinderporno industrie en de kinderhandel."

Helemaal vreemd is dat niet als we ons realiseren dat er ook bij de Kerkschandalen nog duizenden anderen slachtoffers rond lopen van de handel in kinderen. Het aflaatsysteem waarbij je een plaatsje in de hemel kan kopen als je maar genoeg betaalt aan de kerk via de collectebus, schenking van de erfenis of de aanschaf van een graf binnen de Kathedraal, want je kan als je dood bent toch niet buiten in de regen op een begraafplaats liggen tussen al die andere aardse wormen? Om dichter bij God te komen werden zelfs oogjes dicht geknepen als de pastoor zich vergreep aan ons Engeltje.

Wat is er toch aan de hand met die normen en waarden, dat grote graaien, en al het levensgeluk ondergeschikt maken aan "economische" en sexuele drijfveren?

Ook onze Ombudsman waarschuwt voor de gevaren van het afschuiven van de verantwoordelijk door het Rijk. "De gemeenten bereiden zich al lang voor en werken nauw samen zodat de kwaliteit van de zorg voor de kinderen wel op peil zal blijven", aldus staatssecretaris Van Rijn die daarmee insinueert dat "de zorg op peil is". Wij weten wel beter. En van Rijn is ook minder zeker dan dat ze in de media oreert. Voor de zekerheid gaan minister Plasterk en staatssecretarissen Teeven en van Rijn op 16 en 17 oktober met de Kinderombudsman mee naar Denemarken om het Deense model te bestuderen.


Global Wealth report 2013
Gisteren gaf Credit Suisse, u weet wel van het Quote-500 Zwitser leven gevoel, Global Wealth 2013 report met bijbehorende data uit. Het is één van de vele gezichtspunten over de verdeling van geld op deze wereld.

Als u van cijfertjes en statistieken houdt dan kunnen hier heerlijke analyses van worden gemaakt. Ik pik er een paar tussenuit om u een indicatie te geven, de rest mag u zelf bekijken, omdat een nadere bespreking het doel van deze weblog voorbij schiet.

In afbeelding 1 ziet u dat het Westen een gemiddeld vermogen heeft van meer dan een ton per persoon. De gemiddelde Europeaan bezit (afbeelding 2) $ 130.000, de gemiddelde Amerikaan $ 296.000. Dat is in dollars, maar ook in euro's blijft de verhouding hetzelfde (€ 96.000 - € 219.000). Om inbrekers bij mij thuis te voorkomen: De enige ton die ik bezit is mijn naam.

afbeelding 1
afbeelding 2
afbeelding 3
afbeelding 4

Afbeelding 3 wordt al iets interessanter. In de ECB/Credit Suisse ratio staat Nederland (76) onder het gemiddelde (84), terwijl de gemiddelde schulden per volwassene (82) hoger liggen dan die binnen de eurozone (59).

Afbeelding 4 is beangstigend als u die tenminste kunt lezen: In het midden staat het aantal mensen binnen een groep. De onderste (grootste) groep 68,7% van de mensen op deze wereld heeft minder dan $ 10.000 (linker zijde van de piramide). 32 miljoen mensen (0,7%) bezit meer dan een miljoen dollar.

Maar, en nu komt het, u moet eens de rechterzijde van de piramide proberen te lezen. Daar staat dat 68,7% van de mensen 3% van de totale werelde bezittingen heeft tegenover 8,4% (de bovenste twee) maar liefst 83,3% bezit. Zou je dus niet het aantal mensen in de piramide plaatsen maar het gemiddelde bezit per persoon dan zou de piramide er ongeveer zo uitzien zoals links hiernaast. En dat is niet zo'n stabiele verdeling, die dreigt om te vallen. In Rusland bijvoorbeeld is 35% van het nationale vermogen in de handen van slechts 110 personen. En ook daar hoor ik niet bij.

"Ondertussen worden (in Europa!) tientallen miljoenen mensen met honger bedreigd, hebben 43 miljoen mensen in Europa onvoldoende te eten en lopen 120 miljoen mensen het risico in armoede te vervallen", aldus het rapport van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanorganisaties dat gisteren in Rome en Genè;ve is gepubliceerd. Volgens secretaris-general Bekele Geleta van de federatie wordt Europa thans met de zwaarste humanitaire crisis in zestig jaar geconfronteerd.


Is (kinder)geluk uit te drukken in geld?
Of kinderen gelukkiger worden van geld is een filosofische discussie die u zelf in de commentaar sectie mag voeren. Ik ga u geen definitie van geluk geven. Het lijkt mij dat die voor iedereen anders is. Ik heb veel gereisd over de wereld en wat mij opviel is dat kinderen in arme landen er vaak gelukkiger uitzien dan die in de rijke landen. In ieder geval onbezorgder.

Het "ouderwetse" tikkertje spelen of voetballen op een grasveldje hoeft niet veel te kosten. In ieder geval veel minder dan de nieuwste Xbox met Kinect sensoren, virtuality reality 3D-headset en de laatste games. En ondanks de netwerk connectie van de games, met score-upload naar facebook, global twitter responses, waardoor het lijkt alsof je honderden "vrienden" hebt is de sociale cohesie die bij het simpel (gratis) tikkertje of verstoppertje spelen vele malen groter. Wat dat betreft breek ik graag een lans voor het boeddhisme of Balkenende's normen en waarden.

Maar om niet al te belerend te worden en te lijken op de Nederlander met het opgestoken vingertje (wijsvinger of middelvinger, u kiest maar) terug naar het nieuws van de dag. Onze Russische diplomaat Dmitri Borodin krijgt samen met hooggeplaatste landgenoten, in het kader van de afsluiting Nederland-Ruslandjaar, een lesje internationale kinderrechten in het stadhuis van Den Haag tijdens de feestelijke opening van het Internationaal Kinderforum. In de presentatie wordt opgeroepen tot het actief steunen en opbouwen van een wereld met gelijke kansen voor alle kinderen. Niet dat de diplomaten zich daar iets van aantrekken. Als de Vodka tijdens de borrel maar koud is.

En ook onze rechters weten geen raad met kinder- en mensenhandel. Volgens Europese richtlijnen moeten mensenhandelaren slachtoffers compenseren voor niet-uitbetaald werk of voor werk onder dwang. Maar op basis van onderzoek van advocate Marijn Heemskerk en hulporganisatie Fairwork blijkt dat de slachtoffers vaak te weinig geld krijgen uitgekeerd. Als de claim al wordt toegewezen. Slechts één op de drie slachtoffers dient een schadeclaim in en daarvan wordt de helft door de rechter gedeeltelijk of in zijn geheel afgewezen. Een kans dus van 16,7% voor de handelaar dat het (een beetje) tegen kan zitten. Rechters zouden een hoge compensatie een te zware last vinden voor de verdachte, of van mening zijn dat te veel discussie over het bedrag het proces onnodig compliceert. Bij de rechters moet je dus niet zijn om je recht te halen.

Tot slot nog de geboorte van een nieuw Anass-complot Sinds gisterenmiddag ontbreekt ieder spoor van basisschoolleerling Amine, een 11-jarige jongen uit Leiden. Amine is donderdagmiddag van zijn basisschool naar huis gefietst, maar daar niet aangekomen. Hij verdween vermoedelijk in de buurt van de Churchilllaan in Leiden. Dat gebeurde vlak nadat zijn moeder 's middags was langsgekomen op school voor een gesprek over Amine. Amine heeft een getinte huidskleur, kort gemillimeterd haar en is brildragend. Op het moment van zijn verdwijning droeg Amine een effen donkerbruin bomberjack zonder bontkraag en zonder capuchon, een zwart T-shirt met vierkante plaatjes op de voorzijde, een donkergrijze trainingsbroek, zwarte Nike schoenen met rode en witte details. De jongen rijdt op een oude blauwe jongensfiets met handrem en terugtraprem, met alleen een vast slot. Als u meer weet of iets gezien hebt wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.


Uw verslaggever is vandaag naar Leiden gereisd. Daar bleek dat Amine vanacht omstreeks 00:15u (dus 9 uur na de verdwijning) in verdwaasde toestand, maar nog in leven, met zijn fiets werd aangetroffen in Leidschendam. 13 km vanaf de plaats waar hij was verdwenen. De politie wil verder geen mededelingen doen over de toestand waarin hij werd aangetroffen en wat in de afgelopen uren met hem gebeurd was.

verdwijningDonderdag 10 oktober 2013 rond 15:00u
aan de Churchillaan te Leiden (2324VK, Richard Holstraat)
oproepbericht
;
terug gevondenVrijdagochtend 11 oktober 2013 rond 00:15u te Leidschendam
afloopbericht
;



author: Ton   |   published: 11.10.2013   |   updated: 11.10.2013   |   comments: allowed