Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Feestje?
jaren   -  
dagen 
uren 
seconden 
Morgen heeft Nederland de discutabele eer om een politieke gevangene al 7000 dagen beroofd te hebben van zijn vrijheid, zijn kinderen, zijn vermogen. De man is alles afgenomen. Inclusief zijn uitzicht op een restje menswaardig bestaan 1.

Wat hij nog wel heeft (en pas sinds kort) is uitzicht op een beetje groen. Maar ook dat zal niet lang meer duren als het aan Fred Teeven ligt 2. En Fred krijgt bijval van onderbuiktypes. Er zijn mensen die menen dat je gevangenen onmenselijk moet behandelen. Je hoort ze op te sluiten in een soort van Guantánamo Bay. Op waterboard i.p.v. water en brood 3.

Hoewel begrijpelijk vanuit de emotie is dat niet de bedoeling van ons rechtssysteem. Gevangenissen zijn er niet om mensen te martelen, maar om mensen af te zonderen van de maatschappij.

Het doel van een gevangenisstraf is velerlei. Maar het meest belangrijke is toch wel om slachtoffers te beschermen en daders tot inkeer te brengen. We hebben geen doodstraf (meer). En ook is levenslang verboden door het Europese Hof. Niet dat Nederland zich iets van mensenrechten aantrekt...

Maar iedereen (ook moordenaars) behoren het recht te hebben om terug te kunnen keren in de maatschappij. Het meest bekende voorbeeld is wel de moordenaar van Pim Fortuyn 4.

En ook het HHC kent diverse types waartegen onze maatschappij beschermd moet worden en derhalve lang opgesloten mogen worden. Er zitten diverse top-hotemetoten bij die een groot gevaar vormen voor ons rechtssysteem en burgerlijke grondrechten. Echte misdadigers dus. Maar die worden niet vervolgd. Daarentegen kan onze hermandad wèl héél ver gaan voor het incasseren van een parkeerboete van 50 euro. Het is die rechtsongelijkheid die frustreert. En die vervolgens gemakzuchtig wordt verhaald op een paar weerloze dader/slachtoffers. Zij moeten dan maar extra boeten, omdat staatshufters en andere hooligans de dans ontspringen.

Nou, nee dus! Mensen die zo denken over de rechten van andere mensen zijn geen haar beter dan de opgesloten misdadigers. Het afnemen van mensenrechten (waaronder het recht op leven - lees: moord) is een misdaad tegen de menselijkheid. En een Minister die dat flikt is net zo'n crimineel als iemand die de trekker overhaalt.


De rechtzaak
Een paar van dit soort mensenrechtenontnemers (lees: criminelen) ziet u hier links in beeld bij RTL-nieuws 5. Zij staan ook op de verdachtenlijst 5: Cecile Bitter (landsadvokaat) en de heer van Wijck en mevrouw van der Veen namens de bij verstek te veroordelen Fred T. en Ivo O. gaven acte de présence. Verder waren o.a. aanwezig: De Noorse Staatstelevisie, Hart van Nederland 6 een enkele regionale krant 7 en de Telegraaf 8.

Waar het allemaal om draait? De Noorse Televisie laat dat zien 9. De Noren willen gevangenen humaan behandelen. In leuke Amsterdamse huisjes stoppen met fraaie trapgeveltjes en een prettige tuin om in de buitenlucht te kunnen verblijven in plaats van weg te rotten zonder daglicht tussen het beton.

Bekijk voor de aardigheid nog eens de film Papillon (1973) 10, en lees nog eens hoe het in Nederland ook kan gaan 11. Het scheiden van de beesten van de mensen. "We accomplish this by breaking them."

Geen enkel redelijk denkend en voelend mens wenst een dergelijke isolatie aan zichzelf toe. Waarom dan wel aan anderen? Wie zijn hier de beesten? Een retorische vraag: De machtsmisbruikende staatshufters.

Wat u zich dient te realiseren is dat (ook) in Nederland zo'n 5 tot 10% van de gevangenen onterecht vast zit. Dat komt neer op meer dan 1.000 personen 12.

De kans om onschuldig in de gevangenis terecht te komen is groter dan het winnen van de jackpot in de staatsloterij. Wilt u ook zo'n monopoly-kanskaart trekken of zo'n speling van het lot voor uzelf kopen?

En dan nog een stapje verder: De "Oase" en de "luxe hotelkamer". Realiseert u zich eens wat het opgesloten zitten met u doet. U kunt nooit verder kijken dan een muur op maximaal 20 meter afstand 13. Nooit eens je ogen in het oneindige laten dwalen. Niet alleen fysiek maar ook psychisch opgesloten zitten. Je ogen in een dwangbuis. Als je nog niet gek bent, dan wordt je dat daar wel gemaakt. En nogmaals, dat kan ook u de volgende keer overkomen...

En met de commercialisering, naar het schurkenstaat Amerikaans model, zoals Fred-dealmaker-T 14 voor ogen staat, is er natuurlijk veel te verdienen aan particuliere gevangenissen. Dat levert goud geld op. Zo erg zelfs dat rechters kinderen van 10 jaar verkopen om deze commerciële instellingen te kunnen vullen 15. Fred T. is geen haar (op zijn hoofd) beter. "Goed voor de werkgelegenheid", zegt hij dan. Mensenrechten verkwanselen voor doekoe.

Probeert u zich nog eens te verplaatsen in de positie van een (al dan niet onschuldige) gevangene. Afgesloten van de buitenwereld. Van externe informatie. Niemand die u helpt. En ook De Rechtspraak ontbeert iedere vorm van zelfreinigend/zelfcorrigerend vermogen 16. Je bent volledig overgeleverd aan de goedwillendheid van mensenrechtenvoorvechters die zich belangeloos willen inzetten. Zoals uiteindelijk bij Lucia de Berk is gebeurd. Slechts één van de duizend...


De zitting
Een van de eisers is Baybaşin (zelf niet aanwezig). Hij heeft, alleen al in Nederland, 17 gevangenissen van binnen gezien. Of zoals zijn advocate Hetty Cremers 17 zei: "Hij is al 17 x door heel Nederland gesjouwd"." En wat ze er niet bij zei, maar haar andere adocate Judith Serrarens weet: Onmenselijk lang in pure isolatie heeft doorgebracht. Waarvan overigens Cecile B. bittertjes ter zitting opmerkte: "Er is geen sprake van isolatie in Nederland". Met dank aan de èchte gewetenloze criminelen bij het Ministerie van Justitie.

Wat hieraan vooraf ging is fraai opgetekend door de AD-journalisten Raymond Boere en Koen Voskuil 14. En ook twee gedetineerden (waaronder de in 2005 tot levenslang veroordeelde Frans Boons) hebben het ter zitting duidelijk toegelicht. En dat niet alleen. Ze tonen de leugenachtige bedriegerij van ons Ministerie van Justitie aan. Onbetrouwbaar en daarmee onrechtmatig. En ja, ook gedetineerden hebben rechten.

Op 09.07.2013 heeft het Europese Hof bepaald dat ook levenslang gestraften humaan behandeld moeten worden en uitzicht moeten hebben op terugkeer in de maatschappij. Recentelijk nog (10.01.2015) is Fred Teeven door de rechtbank Den Haag op de vingers getikt. Maar die meent boven de wet te staan en heeft op 11.02.2015 op een bijeenkomst van de VVD gemakkelijk willen scoren bij zijn achterban. De invulling van de WOB (verantwoording afleggen) gebruikte hij voor persoonlijk gewin: Ik zal die gevangenen hun rechten wel eens afnemen.

In 2013 werd er besloten tot een experiment tot verbeterde invulling van de mensenrechten. Er zou een nieuw project van de DJI worden gestart waarin er een speciale afdeling voor langgestraften zou worden ingericht. Nou ja, worden? Dat mochten ze zelf doen.


"We kwamen op een oude, tochtige afdeling waar geestelijk gehandicapten hadden gezeten. Werkelijk alles was stuk: de douches, toiletten, de keukens. Ik wilde terug naar mijn oude gevangenis, maar liet me overhalen het een kans te geven. Met de gevangenen hebben we zelf alles stukje bij beetje opgeknapt.", zegt Baybasin.


Vanaf maart 2013 kwamen de gevangenen één voor één binnen. Vaak radeloos, boos en agressief. En gaandeweg zag je deze mannen weer mens worden. Op afdeling K. doen zich geen vechtpartijen voor. De bijzondere behandeling die gedetineerden in Veenhuizen krijgen, is volgens justiteel geneeskundige Hans Waldeck een veelbelovende oplossing.


"Toen deze afdeling er nog niet was, zag ik levenslang gestraften eraan onderdoor gaan. Ze gaven het leven gewoon op 15. En ik had als dokter geen antwoord.", zegt Waldeck

"Levenslange opsluiting is al erg genoeg. Daar hoef je geen extra leed aan toe te voegen, hoe stout veroordeelden in hun leven ook zijn geweest. Probeer jezelf eens voor te stellen hoe het is om de rest van je leven tegen muren aan te moeten kijken en nooit zelf te mogen bepalen wat je op een dag doet."Zolang onze overheidsmisdadigers zelf nog niet achter de tralies zitten, en dat kan niet lang meer duren, lappen ze dit allemaal aan hun laars. Als een olifant met oogkleppen op in een porceleinkast beledigt hij onze grondrechten en de machtenscheiding. Het Quater Politica dilemma 16.

De mensenrechterschender vazal Cecile B. legde haar enige argument ter zitting uit. Op een budget van 2 miljard moet bezuinigd worden. Van 78 miljoen in 2013 tot 340 miljoen in 2018. Want de prognose voor het aantal met belastinggeld te betalen feestjes en recepties neemt toe 17.

Verder had ze nog een paar drogredenen te melden. Wat dacht u van deze: "Ze moeten eruit omdat we gaan verbouwen." Waarom dan ondertussen de Noren er wèl in kunnen is een raadsel. En het daarmee ontstane cellentekort kan makkelijk worden opgevangen door Heerhugowaard. Daar hebben ze er al veel ervaring mee 18. En dan hoeven we geen nieuw personeel aan te nemen. Hoezo meer werkgelegenheid?

En in een poging om de rechter buiten spel te zetten werd de Guantánamo Bay truc 19 uitgehaald. We maken gewoon een nieuwe definitie. De Penitentiaire BeginselenWet (Pbw 20) erkent geen belangengroepen die inspraak mogen hebben. Het zijn ook geen "prisoners of war" maar meer een soort "enemy combattants". Uitschot met minder rechten dan ratten. Als overheid kun je niet onrechtnatig handelen want ze hebben geen rechten. En dus is de burgerrechter niet bevoegd.

Maar wat niemand hoort (en weldegelijk gezegd wordt bij 01m:30s in de RTL-nieuws uitzending) 19 is dat Veenhuizen buitenlands grondgebied wordt. Een enclave binnen Nederland compleet met buitenlandse zeggenschap en regimes. Het wordt gewoon "overgedragen aan de Noorse autoriteiten". Zoals ook al de mooiste stukjes grond aan ambassades en Koningshuizen zijn weggegeven. Nederland kan immers, nu al het tafelzilver al verkocht is, alleen nog maar onroerend goed verkwanselen. Niet dat daarover Kamervragen te verwachten zijn.

Maar er moeten wel Kamervragen komen. Ons geldbeluste Ministerie geeft als drogreden aan dat dit goed zou zijn voor de werkgelegenheid. Nonsens. Die werkgelegenheid zal helemaal niet veranderen door de poppetjes in de kastjes te vervangen. Dezelfde (Nederlandse) bewakers blijven daar werken (lees: worden mee-verhuurd aan Noorwegen). En dat geeft nieuwe problemen: Onder welke jurisdictie vallen Nederlandse justitie medewerkers op Noors grondgebied? En als er een gevecht uitbreekt en een Noorse gevangene moet naar een (Nederlands?) ziekenhuis, hoe is dat dan geregeld? Niet door onze korte-termijn-denkende politici.

Hierop is maar één reactie mogelijk. Een beroep op het innerlijke geweten en de eigen verantwoordelijkheid van alle betrokkenen. Ministers, Kamerleden, Rechters, Openbaar Ministerie 20 Advocaten, Burgers. De mensenrechtenjursiste mr. dr. Wiene van Hattum van het Forum Levenslang 21 zegt het alsvolgt:

Fatsoen moet je doen!

Als toegift nog wat foto's van onze meest luxueuze hotelkamers in een oase van rust.


Luxe boxspring

Luxe keuken
met wijnkast

Luxe badkamer
met jacuzi

Luxe recreatiezaal
met fitnessruimte

Luxe uitzicht
met balkon

Luxe tuin
met verwarmd terras
author: Ton   |   published: 21.02.2015   |   updated: 21.02.2015   |   comments: allowed

06.03.2015
Baybaşin vs. Staat
Uitspraak KG
Den Haag
 
23.03.2015
Baybaşin vs. Wladimiroff
Uitspraak
Raad van Discipline
Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014