Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Die Hard
Die Hard 1 uit 1988 met Bruce Willis vormt de basis van de moderne actiefilm. Een superheld neemt het in zijn eentje op tegen een aantal bankrovers die onder het mom van terrorisme een groep mensen heeft gegijzeld. En nee, het gaat niet om Gerrit Zalm, Wouter Bos, Koos Spee of de belastingdienst.

Daarin wordt gesproken over het Helsinki syndroom (hoofdstad van Finland) maar bedoeld wordt natuurlijk Stockholm syndroom (hoofdstad van Zweden). Typisch US "Vakantieman, waar ligt dat?" kennis die onze EU-bankiers ook door elkaar halen, getuige deze euromunt.

Het Stockholm syndroom is het psychologisch verschijnsel waarbij de gegijzelde sympathie krijgt voor de gijzelnemer 2, doordat de absolute controle over zijn/haar leven in handen ligt van de misdadiger doch deze wel in de basisbehoeften van het slachtoffer voorziet.

Het is een soort van slijmen door de gegijzelde naar die absolute machthebber. U kent ze wel, die mensen die met vlaggetjes langs de weg staan te zwaaien wanneer de Koning(in) langskomt en dan nog trots zijn dat ze een handje hebben mogen geven en vervolgens al hun vingers zijn genomen.

Een van die gijzelaars is Hüseyin Baybaşin, een politieke gevangene wiens leven (en dat van zijn kinderen) is verwoest door een door-en-door corrupte Nederlandse Overheid. Alleen zijn er in dat verhaal geen reddende helden. En de psychisch gestoorde is in dat geval niet het slachtoffer maar zijn de politici die zich laf verschuilen achter de absolute machthebber. "Ik durf niets te doen, want het is nog onder de rechter (lees: MinVenJ, lees: de Regering)".


Duitse Nazi's
In de film speelt de Britse acteur Alan Rickman de rol van Hans Gruber. Die Duitse naam is een belangrijk detail. Nazi's zijn afschrikwekkend dus je moet een kille(r) Duits klinkende naam hebben. Bijv. Von Amsberg, Lippe-Biesterfeld of Saxe-Coburg-Gotha, welke geassocieerd zou zijn aan de Rothschild familie 3.

"Mrs Saxe-Coburg-Gotha"!! No wonder they fucking changed it. It's the most German thing I've ever heard. She might've well has been called "Mrs Bratwurst-Sauerkraut-Nazi"", aldus Russel Brand 4.

Voor Wereld Oorlog I heerste deze Duitse familie over het Verenigd Koninkrijk, België, Portugal en Bulgarije 5. Na de Novemberrevolutie in 1918 werd Hertog Karel Eduard (niet te verwarren met Prince Edward) in Duitsland gedwongen tot troonsafstand en ging het op in Beieren en Thüringen.

Afkomst verloochent zich niet. Vorige week publiceerde de Engelse krant The Sun opnames afkomstig van een film 6 uit 1933. Te zien is hoe King Edward VIII aan de latere Queen Mum leert hoe ze de Nazi-groet moet uitbrengen. Die zelfde Sun publiceerde vijf jaar geleden fotos van Price Harry met een Swastika op zijn Nazi-uniform en zelfs fotos zonder uniform 7.

En er zijn meer documenten beschikbaar. Zoals de foto van het bezoek van King Edward met Wallis Simpson in 1937 van een bezoek aan Adolf Hitler, in dezelfde tijd dat ook ihr sehr geeigneter prinz Zur Lippe-Biesterfeld zijn stadhoudersbrief 8 aan Hitler zou hebben aangeboden. U weet wel, van diezelfde familie die in 1940 laf het land uitvluchtte 9 om het in 1945 weer te komen opeisen, zoals ze dat in 1813 al een keer eerder hadden geflikt 10.


De Demminksubsidies aan de Balkan
Nu is het spanningsveld in midden Europa al langer de bakermat van mensenrechtenschendingen, waaronder kinderhandel. De belangrijkste herkomstlanden in deze regio voor kindermisbruik zijn Tsjechië, Polen, Bulgarije, Roemenië, Oekraï, Litouwen en Rusland 11.

Niet verwonderlijk dus dat de homofiele Nederlandse ambassadeur Heinemann (ook al zo'n fraaie Duitse naam) en de homofiele topambtenaar Joris Demmink (waarvan sommigen vermoeden dat hij geen afstammeling is van de hofjager Gerrit Demminck 12 maar van schuinsmarcheerder Bernhard) daar vaak (op staatskosten) in dubieuze bars als Pinoccio gezien werden.


Vast is komen te staan dat Demmink wel vaker op staatskosten schijnbare privéreisjes heeft gemaakt naar die landen 13, o.a. voor zijn bezoekjes aan de Hugo de Groot stichting.

Ook is bekend dat Demmink de juridische opleiding voor zijn jeugd(ige) vriendje Libor Čtvrtlík, bekend uit pornofilms als Klassenzimmer en Raubernest 14, heeft bekostigd. Het vermoeden bestaat dat dit met Nederlandse belastinggelden via de bovengenoemde stichting heeft plaatsgevonden.

Maar dat was allemaal nog voor de aanklachten over pedofilie speelden en Demmink zich nog ongecontroleerd waande. En toen Demmink (net als in de bonnetjesaffaire van Fred T.) nog zelf alle declaraties kon goedkeuren en ondertekeken zonder enige controle.

Maar ook heden ten dage doen ze alsof ze van de prins geen kwaad weten. Na de nodige schermutselingen 15 en schijnbewegingen 16 staat Joris Demmink weer gewoon als commissielid bij het Nederlandse Helsinki Comité geregistreerd. 17.

En na het succes van Das Fickende Klassenzimmer en Das Fickende Raubernest en de niet afnemende behoeftigheid kan een sequel van Das Fickende Gefängnishalle natuurlijk niet uitblijven. Vandaar dat Joris met zijn Helsinki kornuiten subsidie aanvroeg bij DJI. En dat kregen ze!

"Zij wilden de omstandigheden in jeugdgevangenissen in de Balkan verbeteren." Dus in 2013 vertrokken een aantal delegaties voor een "needs assessment" naar Albanië, Macedonië en Kosovo. En aldaar troffen ze in Lipjan (ten zuiden van de hoofdstad Prishtina) drie paviljoens aan, gescheiden van de volwassenen- en vrouwenafdeling, met kamers waar de jongens met zijn zessen op slapen.

Als er al klachten zouden zijn dan heeft alleen de directeur een sleutel van de klachtenbus. "Niemand anders kan daarbij", aldus senior DJI-beleidsmedewerker Ferdinand van 't Hoogerhuis 18.

Het is daar ver weg allemaal een succes. Ook het Nederlandse DJI-productiebedrijf In-Made draagt haar steentje bij. "Op het complex is nog genoeg ruimte om akkers of kassen aan te leggen, waarmee de inrichting uiteindelijk groenten en fruit zou kunnen leveren aan andere gevangenissen in Kosovo."


"Het enthousiasme van de In-Made-experts

is daarbij van onschatbare waarde.


"Er zijn veel politieke en ambtelijke restricties die niet eenvoudig zijn te omzeilen. Daarom zijn we ook blij met de ondersteuning van de Nederlandse ambassade achter de schermen." Als ze nou net zo enthousiast waren om het in Nederland goed te regelen, dan zouden de gevangen in Nederland geen rechtzaak tegen de overheid hoeven aan te spannen 19. Als Demmink met zijn DJI-medewerkers zelf maar kunnen reizen. Over prioriteiten van belastinggeld gesproken!
author: Ton   |   published: 31.07.2015   |   updated: 31.07.2015   |   comments: allowed

??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014