Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Esmeralda
De Esmeralda is een 113 meter lange viermaster uit 1953. Het heeft een besmet verleden als martelschip tijdens de Chileense dictatuur 1. Tijdens de misdaden tegen de menselijkheid door de regimes van Videla (Argentinië) en Pinochet (Chili) was de vader van hare majesteit koningin Máxima van Amsbergen (geboren Zorreguieta), prinses van Oranje-Nassau enzovoort enzovoort, vice-minister. Hem wordt medeverantwoordelijkheid, al dan niet door nalaten, ten laste gelegd 2. Volgens de website van Het Koninklijk Huis heeft Máxima een aanmoedigende rol 3.

Het zou Youp van 't Hek dan ook niets verbazen als oelewapper Eberhart van der Laan 4 en dochter Zorreguieta gezellig op de boot staan te zwaaien en te borrelen, zoals ze in 2013 ook al deden tijdens het sprookje 5.


Joris' moeder
Een van die trouwe bezoekers aan Amsterdam is Joris D. Sinds hij achter de geraniums zit 6 moet hij zelf met zijn overgespoten (met verf van grijs naar blauw) auto 7 rondrijden.

Maar in de tijden dat zijn baas (wij, de belastingbetalers dus) nog de kosten betaalde liet zou hij zich ook al graag rondberijden en overspuiten in de auto van de zaak, terwijl de chauffeur op de motorkap zat. Naar de Opera en naar Sail Amsterdam.

Hans Bakker, die naar eigen zeggen weer de baas van de overleden getuige Rob Mostert zou zijn heeft o.a. bij Peter R. de Vries en Pauw &Witteman bevestigd 8 dat ook de vrouw van Bakker Demmink op Sail had ontmoet. Twee getuigen dus van misbruik van overheidsgelden. Een misdadiger dus, waarbij de rijksrecherche maar niets kan vinden. Logisch als je weigert om èchte onderzoekers op deze zaak te zetten 9.

De Witte Dame in Demmink's gezelschap zou zijn 100 jarige moeder zijn 10. Dat is prettig om te horen. Als Joris zelf ook die leeftijd gaat behalen dan staat hem, na veroordeling, nog 30 jaar gevangenisstraf te wachten. Dan kan hij voelen wat hij anderen, zoals Baybaşin heeft aangedaan.


Bassie's vriendje
20 jaar nadat Joris naar Sail ging was ook de 20e editie van de Gay Parade. Of Joris daar dit jaar aan heeft meegedaan kan niet bevestigd worden. Van het Ministerie van Justitie waren er veel afgevaardigden. Nog meer spuitgasten die zich niets aantrekken van de milieu-verorderningen en geen grijs-naar-blauw, maar roze-in-blauw rondspoten 11, 12.

Wie ook mee deed tussen de opblaasbare condooms van VenJ was het vriendje van deskundoloog Bassie 13, die graag Argentijnse tintjes toevoegt door betrokkenen van de boot af te smijten. Zijn vriendje Gerben Abbink 14 is de kapitein van het schip 15, 16, 17.

Samen doen ze hun best om de zaak Joris D. vs. Hüseyin Baybaşin te frustreren (hetgeen strafbaar is). Ook hen wacht nog een lange gevangenisstraf. Daar zal een belastingmiljoen aan beveiligingskosten, die ze via de pluk-ze-wetgeving moeten terugbetalen, niets aan af doen.
author: Ton   |   published: 15.08.2015   |   updated: 15.08.2015   |   comments: allowed

??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014