Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Kamerdebat

Na de Teevendeal(s) 11 en de Oostingdeal 2 nu de Kamerdeal. Om 14:00u begon het debat 3. Tegenstanders van de huidige kabinetscapriolen hadden zich in de Kamer verzameld. De voorstanders niet. De VVD/PVDA-tribune was, op een enkeling na, leeg. De publiekstribune zat vol. Wie wel aanwezig waren? Nou de opvolgers van Joris Demmink, te weten Pieter Cloo (VVD) 4 en Siebe Riedstra. En natuurlijk JD-tv die een interview had met Pieter en daar opnames van heeft gemaakt. Dit zal eerdaags te zien zijn op de nieuws-bullet 5.

Aan de Orde van de Dag:
Het rapport van de Commissie Oosting, minder goed bekend als de Onderzoekscommissie Ontnemingsschikking Cees H.. Een drugscrimineel uit de IRT-affaire (waar de Nederlandse -en Turkse- overheid tot over hun oren in zat) had een "schikking" getroffen met "crimefighter" Fred T., bekend onder de naam De Teevendeal. Fred zijn geheugen had hem in de steek gelaten, maar dankzij advocaat Doedens kan het HHC u de deal -compleet mèt handtekeningen- aanbieden 6.

Het verloop van het debat werd door Sybrand Buma reeds voorspeld: En de waarheid werd vanuit de Tweede Kamer aangepast. 7. Sybrand gaat verder: "Hij stond erbij, keek ernaar en liet het gebeuren. Terwijl hij een rechtstaat had moeten verdedigen."

Het HHC heeft daar niet veel aan toe te voegen. Ja, er waren een paar pittige confrontaties. Geert Wilders (PVV) had veel emoties van wantrouwen, totdat hij ergens voor moest gaan staan.

En Alex Pechtold (D66) was zeer kritisch over het optreden van Teeven, zoals u op foto hiernaast kunt zien. Ook hield hij de minister van Algemene Zaken voor dat hij zijn werk ronduit slecht had gedaan.

Er werd tot 22:00u (incl. eetpauze) herhaald en herhaald en herhaald. Er waren zo'n tien zinnen voorbereid in Mark's moelijkste debat ooit, die neer kwamen op "Inderdaad, achteraf gezien was dat fout, maar als ik het nu weer zou moeten doen dan doe ik gewoon hetzelfde. Voor Volk en Vaderland." We gaan werken aan het herstel van vertrouwen.

Maar ja, dan moet er boter-bij-de-vis komen. Er wordt een motie opgesteld. "Foei, maar vooral doorgaan." Geert -grote mond- Wilders had zijn taxe van moties al opgesoupeerd 8. En bovendien zag hij het niet zitten om geen oppositie meer te kunnen voeren maar zelf verantwoording te moeten gaan dragen.

De uitslag van het duel: 65 voor en 77 (inclusief Teeven) tegen. Er misten dus 8 kamerleden, waaronder Özturk. En een nummer 77 (dus oppositie) stemde óók tegen. Over de deal zelf en het rapport werd verder niets meer gezegd. Waarom kreeg Cees H. die 4,7 miljoen en mocht hij de rest van de 22 miljoen houden? En ook de dreiging van "een nieuwe Parlementaire Enquête" verdween als de boter op het hoofd van de VVD. Daar kon dat handen boven het hoofd houden niets aan veranderen.




author: Ton   |   published: 17.12.2015   |   updated: 17.12.2015   |   comments: allowed

18.01.2016
Afscheid Demmink
Rechtbank Den Haag
 
25.01.2016
KG celsinspectie
Rechtbank Amsterdam
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM