Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Teeven deal
De MSM berichten dat de VVD onrustig wordt. "Het rapport is vooral pijnlijk voor de VVD omdat het vol met vingerafdrukken van VVD'ers zal staan", vertelt politiek verslaggever Joost Vullings 1.

Volgens Vullings zijn er een hele rij VVD-ers betrokken in deze verduisteringsaffaire: Fred Teeven, Eerste Kamerlid en mede-deal-sluiter Ben Swagerman, "verkeerd voorliechtster" Anne-Marie Stordiau 2 en haar pupil ex-minister Ivo Opstelten en natuurlijk minister van onbenullige zaken Mark Rutte en "schredder" Kamervoorzitter Anouchka Van Miltenburg. Zelfs de huidige boegbeelden Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff worden nu genoemd. En daarmee is het wel genoeg. Hopen ze...

Helaas, het gaat niet om het jaar 2015 maar om de post-IRT-periode van vijfentwintig jaar geleden. En toen hadden we er nog wel wat die niet recht op de schaatsen stonden. In het kabbinet Lubbers III was Ernst Hirsch (Ballin) minister, werd Aad Kosto slachtoffer van een rara-wie-deed-dat bomaanslag, maakte George Soros, vriendje van Mabel Wisse Smit-van Oranje-ex van Klaas Bruinsma eventjes een miljard winst op Black Wednesday (16.09.1992), liep Ed Nijpels volgens Wicher W. in jurkjes rond, werd Jan Koers vervangen door Hugo Hillenaar en mocht Ybo Buruma aanzitten bij de commissie Wieringa.

Het HIK-onderzoek liep naar de handel in kinderen, waarbij Manuel Schadwald verdween. Het Rolodex-"onderzoek" werd gesaboteerd en Joris Demmink (ook VVD) en de voorganger van de huidige Gerard Roes, DG (directeur-generaal) Rechtspleging, was een verdachte samen met de Haagse rechter Jan Wolter Wabeke, griffier Joegosalvië tribunaal Hans Holthuis en Henk Wooldrik. Winnie Sorgdrager lag in de clinch met Arthur Docters van Leeuwen, Dato Steenhuis deed aan belangenverstrengeling en klokkenluider Baybaşin werd opgesloten.

Een klein lijstje om maar even aan te geven hoe er gerommeld werd (en nog steeds wordt) bij justitie. Het commissie Oosting onderzoekje zal deze zaken allemaal niet hebben opgepakt.

Welnee, het gaat niet om de IRT-affaire, maar vooral om het kassabonnetje! Heel belangrijk om te kijken of de bonus-kaart er wel van af is gegaan (en in wiens zakken).

En wie de klokkenluider-kassière was. Want die (ethische en morele) ambtenaar is de èchte misdadiger. Hoe durft die dat zwarte geld op te geven bij de belasting. Rutte eist de onderste steen boven!


De commissie
En dan begint het afdekken. Er komt een "onafhankelijk" onderzoek 3, want de "onderste steen" 4 moet boven komen.

Nou, echt niet! Dat is wel het laatste waar onze regering op zit te wachten. Tranparantie en verantwoording afleggen hoort niet thuis in een dictatuur democratie. Dus hoe kun je een "onafhankelijk" onderzoek voor het publiek onzichtbaar afhankelijk maken? Simpel!

1) Het onderwerp van het onderzoek moet je beperken. Bij voorkeur laat je iets triviaals onderzoeken waarmee de aandacht van het echte probleem wordt afgeleid. Bijvoorbeeld de cijfers achter de komma. Héééél belangrijk om te weten. Of op welke dag het geld is overgemaakt. Wat het bankrekeningnummer was. Dat soort dingen. Bonnetjesbewijs 5.

2) Vervolgens moet je er voor waken om geen kritische onderzoekers aan te stellen. De onderzoeksjournalisten van het HHC-team bijvoorbeeld. NIET DOEN! Zij onthullen veel te veel. Niet eens reageren op de sollicitatie. Gewoon lekker onbehoorlijk zijn, zoals het onze overheid betaamt.

Het handigste is om wat omkoopbare deskundologen 6 in te huren. Of eventueel onder het mom van: Als je dit goed doet, heb ik nog meer leuke opdrachtjes voor je.

Een goede kandidaat is iemand die de overheid liever niet te veel controleert 7. En die een bewezen track-record heeft van wegmoffelen van overheidsaansprakelijkheid, zoals bij de Enschedese vuurwerkramp. Zeg maar een soort van ombutsman die ervaren is in het wegpoetsen van butsjes. Opdat "het interbestuurlijke toezicht, de horizontale verantwoordingsmechanismen en kwaliteitsborging een impuls krijgen 8. Nou, klinkt dat mooi of niet. Iedereen is weer gerustgesteld en we kunnen overgaan tot de orde van de dag: Hoeveel bommen zullen we vandaag op Syrië gaan gooien?

Een commissie van vier man. Dan hebben we nog drie mensen nodig waar we op kunnen vertrouwen. Weet je wat? Ik ken er nog wel eentje. Iemand die goed inzicht heeft in het verschil tussen legaliteit en legitimatie. Oftewel: recht praten wat krom is. Is die man aan te sturen? Als we hem eens een worst voorhouden. Stel dat we zeggen dat hij op 01.01.2016 (de dag na de deadline van 31.12.2015 voor het rapport) mag beginnen als Hoge Raadslid van de strafkamer? Zou dat iets zijn? 9

En de derde dan? Een oud vice-president van de Hoge Raad 10. Specialist in Fiscaal-procesrecht. Daarmee weten we zeker dat de gehele focus op de belastingconstructie komt te liggen. Zoek niet verder. Het gaat om het bonnetje! Alleen dit ene bonnetje. Niet al die andere bonnetjes. Cijfers achter de komma fout? Misschien te weinig BTW betaald? Een witwas-Aruba-constructie opgezet? En dan stoppen. Meer willen we niet weten.

En mocht het onverhoopt toch tot een veroordeling komen dan moeten we nog iemand hebben die politieke moordenaars gunstig gezind is 11. En die destijds de Aruba constructie goed kende 12. Dat is voldoende. Klaar is Cees H. 13Meer deals
De strategie lijkt te werken. Vrij Nederland heeft een overzicht van de belastingdienst gekregen 13 en Eenvandaag heeft er gisteren een uitzending aan besteedt 14.

Breaking news: 22 miljoen is meer dan 5 miljoen!

Zeker is dat nieuws. Maar de onderliggende problematiek is natuurlijk niet die ene deal met Cees Helman. Er zijn namelijk veel meer deals gesloten 15 die nu allemaal buiten beschouwing en onderzoek blijven. De deals met Klaas Bruinsma, Mink Kok, Turkije, en andere minder bekende deals.

Zo is er de deal van de drugshandelaar en politie-informant Ferry Koch, op de 36e verjaardag van Bruinsma (06.10.1989) als cadeautje voor Klaas doodgeschoten, waarin de wegens belangenverstrengeling en onzorgvuldige cliëntenbehartiging veroordeelde advocaat Wladimiroff 16 een rol speelt. (En een omkoopbare -20.000 gulden- rechter en een pedofiele top-ambtenaar. Maar dat zoekt de commissie Oosting allemaal niet uit.)


Gevolgen
De belastingdienst is boos. Ze hebben geld misgelopen en zijn door Fred T. bewust buiten de deal gehouden. Een wraak-lekje is dan zo gedaan. En daar wil Mark Rutte dan weer achteraan. Want niemand mag weten wat voor misdaden de overheid uithaalt. Het zou immers zomaar eens kunnen zijn dat de minister van Algemene Zaken zou moeten aftreden. Dat zou een unicum zijn (en een zegen voor Nederland).

Feit is dat de Vaste Kamer Commissie voor justitie ook een onderzoek heeft gevraagd 17 naar Mark Rutte en de overige in deze doofpot betrokken bewinsdlieden. Of de commissie daaraan voldaan heeft zal morgen blijken. Wie gaan er morgen allemaal aftreden?

En dan is er ook nog het laatste woord voor de Kamer. Gaan zij de corrupte ambtenaren vervolgen? En dan wordt niet de klokkenluidende ambtenaar (een held) bedoeld maar het hele rijtje medeplichtige bobo's. Ik voel al weer een vervolg-commissie opgetuigd worden en meld mij hierbij opnieuw aan als aspirant-onderzoeker/vervolger. (Mijn C.V. is reeds in uw bezit en in kopie opgeslagen bij de AIVD.)
author: Ton   |   published: 08.12.2015   |   updated: 08.12.2015   |   comments: allowed

18.01.2016
Afscheid Demmink
Rechtbank Den Haag
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM