Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

RTL live

Vandaag om 17:00u bij RTL-live 1, zal in aflevering 106 2, 12 minuten lang gesproken worden met prof. dr. Ton Derksen en oud-gevangenisdirecteur Frans Douw. Wie zijn deze mensen? Waarom zoeken zij de publiciteit? Wat is hun boodschap?

Deze keer heeft het HHC deze heren niet geïnterviewd. Voor de juiste beantwoording van de vragen zult u dus moeten kijken naar de uitzending met Daphne Bunshoek. Maar het HHC kan u wel uitleggen wat er op de achtergrond speelt en wat in die twaalf minuten niet aan bod zal kunnen komen.


Frans Douw
Frans Douw is een voormalig gevangenisdirecteur. Hij beheerde o.a. PI-Zuyderbos in de tijd dat Baybaşin daar vast zat. Baybaşin was daar terecht gekomen nadat liegende Fred Teeven een handeltje was begonnen in gevangenen en de landsadvocaat de rechters had voorgelogen. In deze ene zin staat nogal wat en u moet echt de hier weer achterliggende informatie lezen om dit te begrijpen 3.

Maar alsof het ontnemen van vergezicht (wat een medische mishandeling is) nog niet genoeg was, werd hij daar ook bloot gesteld aan vernedering en emotionele foltering. Een van de eerste misdaden, klaarblijkelijk in opdracht van de alweer ontslagen minister van justitie Ard van der Steur (na Opstelten, Donner, etc.), omdat die een cadeautje wilde geven aan de Turkse alleenheerser Erdoğan. Een inbraak in de gevangenis, compleet met diefstal 4. De bekende misdadigers zijn nimmer door het OM vervolgd.

Vervolgens werden zijn huisdieren mishandeld, met de dood tot gevolg. Opnieuw geen vervolging van de (overheids)misdadigers 5. Op 23 juli 2016 vloog tijdens een actie van Comité Free Baybasin een vliegtuigje met banner over Noord Holland. Keurig netjes vooraf aangekondigd door Frans Douw op twitter 6.

Frans heeft in 2016 ook de petitie Free Baybasin ondertekend 7. En hij is een van de helden die bij de Hoge Raad durfden te demonstreren 8.

En kritiek hebben op (het ministerie van) justitie dat mag niet. Dan wordt je ontslagen. Het overkwam Frans Douw in 2016 en Jacques van Huet in 2004. Natuurlijk loog de beroeps overheidsmisdadiger, afperser en meervoudig ontslagen nep-minister Piet Hein Donner er weer op los. "Nee hoor, klopt niets van." zei de leugenaar op 6 maart 2004 tegen de Volkskrant.

Om vervolgens twee dagen later alsnog zijn dreigement uit te voeren. Donner, samen met Gerard Roes en Dettmeijer, vriendjes van Demmink zijn direct verantwoordelijken voor de chaos die nu al tenminste ruim twintig jaar op justitie heerst, met de een na de andere ontslagen minister. En opnieuw is niemand vervolgd.
** RECTIFICATIE **

Ontvangen van de heer van Huet:

Even een kleine correctie. Ik ben na het conflict met Donner niet ontslagen. Mijn track record was dusdanig dat dit niet haalbaar was voor hen. Met behoud van al mijn rechten en met behoud van mijn financiële vergoeding hebben ze me tot mijn pensioen moeten doorbetalen.

"met behoud van salaris als het ware ambtelijk uitgegumd" lijkt mij een realistische definitie van wat er is gebeurd.


groet,
JacquesNawoord redactie:

Excuses aan de heer van Huet. Formeel is hij inderdaad niet ontslagen. Wel, zoals hij dat zelf formuleert, "ambtelijk uitgegumd". Iets tussen "ausradieren" en "kaltstellen" in. Het monddood maken van een klokkenluider. Zoals iemand (Baybasin) levenslang in isolatie plaatsen, of het 50, 70 of 100 jaar (Mata Hari) lang tot staatsgeheim verklaren.

Op deze wijze trachten corrupte overheidsdienaars (nota bene: dus géén democratische volksdienaars) iedere kritiek op hun eigen disfunctioneren weg te poetsen. Met alle (belasting)middelen worden types als Donner en Demmink beschermd tegen hun wandaden. Ten koste van de goedwillende burger die wèl verantwoordelijkheisdgevoel en ethiek kent.

De compensatie is de heer van Huet van harte gegund. Ik vind zelfs dat een aanvullende schadevergoeding op zijn plaats is. Maar ik vind wel dat die dan door Donner en zijn trawanten uit eigen portemonnaie betaald had moeten worden. En in plaats van dat Donner, net als buschauffeur Fred Teeven, fietskoerier is geworden, is deze -tot twee keer toe gefaalde en ontslagen minister- óók nog eens tot onderkoning bij de Raad van State benoemd. Lekkere machtenscheiding is dat. Hoezo is Nederland een "constitutionele democratie"?


prof. dr. Ton Derksen
Professor Derksen heeft landelijke bekendheid gekregen doordat hij heeft aangetoond dat de bewijsvoering in de zaak Lucia de Berk ondeugdelijk was. Deze emeritus hoogleraar heeft een groot aantal wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Hij heeft meerdere boeken geschreven over de pseudo-wetenschappelijke bewijsvoering van de amateurs van het openbaar ministerie, waardoor naar schatting minstens 1000 mensen ten onrechte (en dus onrechtmatig en wederrechtelijk) in de gevangenis zitten.

Baybaşin is daar slechts ééntje van 9. Maar wel een heel bijzondere. Leest u het derde blok in dit artikel 10 maar eens (even openklappen via het pijltje). Het gaat om een niet-Nederlander, over een vermeende zaak die zich niet in Nederland afspeelt, en waarbij een slachtoffer niet vermoord is en nog gewoon leeft. De rechters hadden zich direct onbevoegd moeten verklaren.

Het is niet gebeurd. Integendeel. Mogelijk in opdracht van de minister, die dat weer in opdracht van Demmink deed, die weer opdracht kreeg vanuit Turkije, is deze man geslachtofferd als POLITIEKE GEVANGENE. Niet in Turkije maar in Nederland.

In zijn meest recente boek (de derde/vierde op een rij) toont Derksen aan dat het met de integriteit binnen justitie ver te zoeken is. De (overheids)misdadigers wanen zich onaantastbaar. Ze zijn (tot nu toe) nimmer vervolgd.


Schande
Dat is het probleem van onze overheid en justitie. Ze maken fouten. Soms menselijke vergissingen. Soms opzettelijk. Maar onze overheid heeft geen enkel zelf-corrigerend vermogen. En de instituten die dat dan alsnog zouden moeten doen, de Hoge Raad, de Ombudsman, het Parlement, de Main-stream-media, blijken onderdeel te zijn van de gedogende doofpot. En daarmee dus medeplichtig.

Het is goed dat een enkele journalist, zoals Koen Voskuil in het AD, en nu Daphne Bunshoek van RTL, het lef hebben om deze zaak publiekelijk aan te kaarten. Heldhaftig ook. Want we hebben gezien wat er met de gevangenisdirecteuren is gebeurd. En met de schrijver van dit artikel. Voor je het weet sta je op straat 11.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van actuele ontwikkelingen?
Volg dan ook de twitteraccounts van THC 12 en THE 13.
author: Ton   |   published: 08.01.2018   |   updated: 08.01.2018   |   comments: allowed