Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

zaterdagErwin Lensink   |   Jozias van Aartsen - criminele burgemeesters
30 november
Het was weer eens zo ver. Erwin Lensink werd ongegrond en onrechtmatig gearresteerd. De in mijn ogen door deze daad van verachtelijk, ondermaatse crimineel gedrag voor zijn functie onwaardige burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) dient wat mij betreft direct in preventieve hechtenis te worden genomen wegens het grote gevaar voor de gemeenschap. Gelukkig waren de mensen van We Are Change aanwezig om de zaak (vooraf al, dat is pas preventief!) op video vast te leggen. 1.

Deze keer heeft zelfs sensatiekrant De Telegraaf 2 de link op hun website geplaatst. De onverschilligheid van de agenten (zie foto), wetende dat ze vrije burgerrechten schenden, is tekenend voor de teloorgang van 200 jaar Koninkrijk, waar Mark Rutte zichzelf met mogelijk masturberende gevoelens mee feliciteerde. Een regelrechte schande, waar naast van Aartsen ook Rutte primair verantwoordelijk voor is. Hij moet zich a.s. maandag maar verantwoorden voor de Kamer.

Het is niet de eerste keer dat Erwin zijn rechten worden geschonden. In het kader van de volksverlakkerij met sprookjes 3 werd Erwin eerder dit jaar ook al slachtoffer van Menschenroof 4. Het leidde zelfs tot Kamervragen 5 en een "heus onderzoek" door partner-in-crime de Amsterdamse burgemeester Eberhard 'stuur-hem-de-laan uit'. Nodeloos te zeggen dat dit alles de doofpot is ingegaan.

Maar deze keer is het anders. Ik krijg backup van minister Frans Timmermans (BuZa) die het "excessief geweld" van de politie tegen vreedzame demonstranten zaterdagochtend veroordeelt in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Op zijn Facebookpagina roept de minister de Oekraïense regering op het recht van demonstranten om voor hun mening uit te komen te respecteren. Wie met geweld reageert op vreedzaam protest, handelt in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, dat ook door de regering is ondertekend. 6. Yeah, go 4 it Fransje!


maandagEdwin de Roy van Zuydewijn   |   Koningshuis - machtsmisbruik
2 december
De zaak van Edwin de Roy van Zuydewijn, ex-man van prinses Margarita, en waarvan prins Bernhard gezegd zou hebben "Een vijandig projectiel dat onschadelijk moet worden gemaakt" 7, wordt maandag in de Tweede Kamer besproken. Premier Rutte, politiek verantwoordelijk voor de (mis)daden van ons koningshuis 8 , zal aan de tand worden gevoeld.

Het ZEER VERTROUWELIJKE document 9 in combinatie met de diverse SEPOT-01 (ten onrecte als verdachte aangemerkt) kan natuurlijk niet zonder politieke gevolgen blijven. Een logische stap zou zijn dat Rutte zijn functie neerlegt. Dat doet iemand die integer is en bereid is verantwoordelijkheid te nemen voor wandaden van de overheid. Maar het aan de tand voelen zal wel gepaard gaan met een forse verdoving waardoor hij er niets van zal voelen, en er geen extractie van het rotte element zal plaatsvinden.

De liefhebber kan het debat live 10 volgen om te kijken hoe Rutte zich met allerlei smoezen af zal maken van het aangedane onrecht aan Erwin & Edwin en weigert verantwoordelijkheid te dragen met de daarbij behorende politieke consequenties. (Niet overigens dat ik een Asscher dan zou willen zien opschuiven...) En het ergste van dat alles: onze Kamerleden pikken dat maar, daarmee het risico aanvarende dat zij de volgende keer aan de beurt zijn om preventief monddood te worden gemaakt. Politiek als kansberekening voor eigen profijt.


dinsdagAlgemeen Dagblad & Stichting de Roestige Spijker   |   Joris Demmink - corruptie
3 december
De affaire Joris Demmink 11 is de lezers van het HHC inmiddels wel bekend. Demmink, oud SG van MinJus, wordt verdacht van misbruik van zijn positie, frustratie van de rechtsgang, deelname aan een criminele organisatie, wederrechtelijk vrijheidsberoving (zoiets als met Erwin Lensink, maar dan levenslang), en nog vele andere illegale activiteiten.

Inmiddels hebben meerdere rechtvaardigheidsstrijders zich gemengd met als doel om onze grondrechten te waarborgen en de echte criminelen ter verantwoording voor de rechter te halen. Zo heeft Stichting De Roestige Spijker 12 van de rechter verlangd om eindelijk eens de getuigen te horen 13 die al vele jaren lang te vergeefs pogen om recht te halen. Recentelijk is dat verzoek gehonoreerd 14.

Daarnaast loopt er een "bodemprocedure" van Demmink tegen het Algemeen Dagblad. "Demmink wil de onderste steen boven", zegt zijn advocaat Harro Knijff. Welnu dat willen wij ook. En daarom wil De Stichting zich voegen in deze rechtszaak. Alleen op die manier kan een vinger aan de pols worden gehouden en er worden voorkomen dat er onderonsjes tussen MSM en JD plaatsvinden, zoals in het verleden ook is gebeurd 15.

Het HHC is voornemens om zijn verslaggevers naar de zitting te sturen. Te verwachten is dat ook JD-TV 16 een reportage zal maken. U kunt de komende week dus weer interessant nieuws verwachten...


woensdagSanne Terlingen   |   Arthur Paes - Ghanese pedo's
4 december
Sanne Terlingen 17 is een pas getrouwde nederlandse journaliste die zich actief inzet om pedofilie te bestrijden. Pedofilie 18 is een van de meest ernstige, verachtelijk en verwerpelijke vormen van kindermishandeling 19. Een ieder die zich inzet voor de bescherming van de rechten van het kind 20 verdient dan ook de onvoorwaardelijke steun van het HHC.

Nu krijgt Sanne gelukkig ook al veel steun vanuit de journalistieke beroepsgroep, zoals Eenvandaag 21. Het draait allemaal om de onthulling door Sanne dat vastgoedmiljonair (dat is net zoiets als bankiermiljonair, of gelegaliseerde/gedoogde dief) Arthur Paes in Ghana verdachte zou zijn van (sexueel) misbruik 22. Hij lijkt daarmee mogelijk op een soort van Robin Hood die steelt van de armen in Nederland, om met dat geld vervolgens bij de armen in Ghana zijn macht en behoeften te kunnen kopen. En deze Robin Hood AKA "King Arthur" wil niet dat zijn status, met openbare uitingen van megalomane karaktertrekken, wordt aangetast.

Nu zien we vertoningen van Bling-Bling wel vaker bij mensen met een groot minderwaardigheidscomplex. Compensatie met geld door rond te rijden in gouden koetsen met gouden kronen op het hoofd, gouden kettingen om de nek, en een gouden (sinterklaas)staf in de hand, om vervolgens zijn eigen staf aan de kinderen te geven.

Klaarblijkelijk is er bij bling-blingers in de jeugd iets misgegaan en is de psychiater niet tijdig bezocht. En dan kunnen ze ontsporen en, gelijk een vicieuze cirkel, hun eigen ongelukkige jeugd weer doorgeven aan de nieuwe generatie.

Maar het meest schokkende vond ik toch wel de opstelling van King Arthur's advocaat Jan Thomassen. Hij speelt heel bewust op de persoon en op de vraag "Is het niet zo dat u haar carriere willens en wetens kapot maakt?" antwoord hij: "Ik sluit niets uit.". Daarmee maakt hij zich willens en wetens, wanneer blijkt dat de publicatie van Sanne stand houdt, schuldig aan hetgene hij de gedaagde verwijt. Naar goede Sharia-rechtspraak, het oog-om-oog gouden-tand-om-gouden-tand principe, kan deze Thomassaen wat mij betreft vast gaan sparen. Ik zou zelfs wel Zwitserse rechtspraak willen toepassen, waarbij evenredig naar vermogen wordt gestraft.

En een ander gegeven is, nu het Nederlandse Openbaar Ministerie van deze verdenking van (ook in Nederland) strafbare feiten op de hoogte is, het wettelijk verplicht is om zelf een onderzoek in te stellen naar de juistheid van de feiten, en indien aannemenlijk een strafproces te starten. Die bodemprocedure hoeft er dan ook helemaal nog niet te komen. Er kan worden volstaan met een strafrechtelijk onderzoek door het OM. En daarna kijken we wel weer verder.


donderdagVermoorde Molukkers   |   van Agt - Lubbers - Rutte - moordenaars
5 december
Op donderdag staat het volgende staaltje overheidsmisbruik op de agenda. In 1978 zou door minister Dries van Agt opdracht zijn gegeven, of toch tenminste suggesties zijn gedaan en wetenschap hebben gehad, van de moord door de Nederlandse overheid op enkele Molukse rechtvaardigheidsdemonstranten 23.

Vervolgens hebben een hele rits premiers (Van Agt, Lubbers, Rutte) gelogen tegen de Tweede Kamer. (Hoe lang kan je nog blijven zitten zonder enige geloofwaardigheid, verantwoordelijkheidsbesef en integriteitsgebrek.) Maar goed, 28 jaar na dato, wordt deze zaak dan toch eens besproken in de vergadering van de defensie commissie 24. Niet dat ook daar veel van te verwachten is.

De BuZa collega minister Frans Timmermans stelde van de week nog dat het kabinet geen reden ziet om een breed nieuw onderzoek naar het geweld in het voormalig Nederlands-Indië aan het einde van de jaren 40 te laten verrichten 25 omdat zo'n onderzoek de bilaterale relatie kan belasten en er "onvoldoende draagvlak" voor een dergelijk onderzoek zou zijn 26.

De beantwoording op de vragen 27 van de Vaste Commissie voor defensie van 9 oktober j.l. zal dan ook wel weer met dooddoeners en verantwoording-afschuiven worden afgedaan. En dan Balkenende maar maandenlang "het land in gaan" om te kijken waarom de burger geen vertrouwen meer heeft in onze overheid. Veel dommer kan het niet worden.


vrijdagMicha Kat   |   Yehudi Moszkowicz - Utrechtse orde
6 december
En tot slot nog het verzoek van Micha Kat om aandacht voor zijn zaak. In een toegezonden e-mail aan het HHC geeft hij een nadere toelichting op zijn conflict met Yehudi Moszkowicz. Hij brengt daarbij twee berichten in:
• 1. zijn persoonlijke vete met het advocatenkantoor van Yehudi Moszkowicz
• 2. die van Frides Laméris inzake de Vaatstra-dagboeken publicatie

Om met de laatste te beginnen. In de zaak Marianne Vaatstra 28 gaat het om de publicatie van het dagboek 29 van Maaike Terpstra, de moeder van Maaike. Door Frides is een klacht bij de Utrechtse Deken gedeponeerd. Ik zal die hieronder integraal publiceren. (Blok openklappen via het pijltje.)

Aan de Deken van de Orde van Advocaten Utrecht
(bron: e-mail van Frides dd. 29.11.2013-17:56)


En dan hebben we de zaak van Micha zelf. Op vrijdag vindt er een mediation-poging plaats bij de Utrechtse Deken tussen Micha en Yehudi. Ook de e-mail van Micha zal ik hier (op zijn verzoek) publiceren.

Aan alle collega websites
(bron: e-mail van Micha dd. 30.10.2013-10:08)


Aan dit laatste wil ik graag enkele opmerkingen toevoegen. Dit omdat het HHC hier indirect in is betrokken geraakt. In beide voorgaande e-mails wordt gerefereerd naar een gebeurtenis waarbij ook HHC-auteur Ton Hofstede aanwezig is geweest en hij er over gepubliceerd 30 heeft. Maar ik heb hierover geen klacht ingediend of aangifte van gedaan. Ik ben namelijk een buitenstaander die niet wenst te worden ingezogen in een persoonlijke vete tussen derden. Ik vorm daarvan geen onderdeel en wil dat zo houden.

Ik heb wel begrip voor de standpunten van partijen. Enerzijds journalist Micha Kat die zich ten doel heeft gesteld om corruptie, zoals o.a. genoemd in de zaak van rechter Westenberg, aanhangig te maken, en vervolgens door het juridische systeem wordt onderuit gehaald, zonder dat dit systeem daar een rode kaart voor krijgt. Ik snap dat hij het systeem ter verantwoording wil roepen. Dat is ook iets wat het HHC doet.

Anderzijds is er een jonge jurist, belast door (maar ook gezegend met) een familienaam, die zijn reputatie niet te grabbel wilt laten gooien met beschadigende aantijgingen. Door direct op de man te spelen (door beide zijden) wordt het slechts een zaak tussen partijen waarin ik geen klager noch partij ben, en in het beste geval slechts een getuige van een enkel incident.




author: Ton   |   published: 01.12.2013   |   updated: 01.12.2013   |   comments: allowed

03.12.2013 14:30u
AD & De Roestige Spijker
Voeging Demmink-AD
Rechtbank Rotterdam
 
04.12.2013
Sanne Terlingen
Smaad Ghana pedo
Rechtbank Amsterdam
 
11.12.2013 09:30u
KG Maaike Vaatstra
Verbod dagboek publicatie
Rechtbank Haarlem
 
16.12.2013
slachtoffers Turkije
art.12 procedure Joris D.
Rechtbank Arnhem
 
17.12.2013 09:00u
De Roestige Spijker
Regiezitting getuigen
Rechtbank Utrecht
 
11.02.2014
Louis Hagemann
Uitspraak herziening
Hoge Raad
 
17.06.2014
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag