Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Omerta | zien - horen - zwijgen
Omertà 1 is de geheimhoudingsplicht binnen de "erecode" van de georganiseerde misdaad.

De pentiti (negatief: overlopers | positief: spijtoptanten) 2 die de morele en ethische keuze maken om tegen deze maffia-praktijken in opstand te komen worden door de machthebbers bedreigd of tot zwijgen gebracht.

Dat tot zwijgen brengen kan op vele manieren. De meest effectieve en radicale vorm is, zoals de advocaat van Cees Helman dat noemt, de "acute loodvergiftiging" 3.

Dan heb je in het land van Máxima het folkloristische gebruik van het uitstrooien boven zee 4.

In Nederland wordt bij voorkeur de methode van de vergeetput gebruikt. Je flikkert ze in een gevangenis zonder deur, en geeft ze in het beste geval nog wat water en voedsel. Ik ken iemand (Baybaşin) die dit al 20 jaar heeft overleefd 5.

En de meest milde vorm is de bedreiging: "Ik weet waar jouw huis woont" of "Jij baan kwijt en geen geld meer voor huis" en "ikke jou dood procederen, want ikke zelf toch niet hoeven te betalen en jij wel".


Bedreiging
Dat laatste wordt veelvuldig toegepast door de criminele top van Nederland. En ook daar zijn milde varianten zoals de "tuchtrechter", een systeem waarbij net-geen-echte-rechters de zaak binnenskamers proberen af te handelen. Of de "onderzoekscommissie", waarbij ooit-wel-echte-rechters de zaak binnenskamers proberen af te handelen. Buiten het zicht van de media en de politiek. Minimale controle van buitenaf en maximale controle van binnenuit.

Een systeem wat daarvoor wordt gebruikt is de Raad van State. Aan het hoofd staat "popla-kennen-ze-allemaal" koning-generaal-admiraal van de KM/KL/KLu/KMar 6. Naast hem staan zijn vrouw Máxima 7, en zijn we-willen-um-zo-gewoon-mogelijk-opvoeden-met-een-eigen-paard-en-eigen-vliegtuig dochter Amalia 8. Zoals Farao Lubach antwoordt op de vraag of je daar dan iets voor moet kunnen: "Nee, helemaal niets!" 9. Een paar medailles ophangen is al voldoende 10.

Dan komt onder-koning Piet-Hein (zijn daden benne klein) Donner. En verder hebben we nog een sentaat met wat senatoren zoals VVD-omerta/Teeven-deal Ben Swagerman (VVD). Types die dol zijn op erkenning en daarbij hun narcistische machtsbehoeften niet schuwen. Rene van der Linden (CDA) zegt daarover: "Nu de senaat zo'n machtsfactor is, trekt dat types aan die het leuk vinden in het brandpunt van de politiek te zitten. Het is een idioot systeem. Maar zo lang er nog zonder blikken of blozen zo veel slechte wetten worden gemaakt, is de senaat nodig." 11

En het is precies die onder-koning/crimineel Donner, degene die ook tegen advies in Joris Demmink heeft aangesteld, die journalisten bedreigt en daarbij misbruik maakt van overheidsgelden:




Strafbaar

Wetboek van StrafrechtArtikel 207: Meineed
Wetboek van StrafrechtArtikel 225: Valsheid met geschriften
Wetboek van StrafrechtArtikel 317: Afpersing en afdreiging
Wetboek van StrafrechtArtikel 321: Verduistering
Wetboek van StrafrechtArtikel 355: Ambtsmisdrijven
Wetboek van StrafrechtArtikel 420: Wit wassen
Wetboek van StrafrechtArtikel 421: Faciliteren van terrorisme (waaronder art. 317 Sr)
Het zijn de woorden van de VVD zelf: "De maatschappij verdient bescherming tegen zware misdadigers die niet het minste ontzag voor een ander hebben". En laten nu juist veel van deze misdadigers bij de VVD zitten. Dat hun wensen moge uitkomen en ze levenslang opgesloten moge worden!


Tegenstrijdig
De Trias Politicia (scheiding van de machten) bestaat niet. De overheid is wetgever, wetuitvoerder en rechtspreker tegelijk. En in het slechtste geval, dat de rechtspreker het geen gelijk geeft, passen ze de wet aan om regel nummer 1 alsnog van toepassing te krijgen: "De overheid krijgt altijd gelijk".

Wetboek van StrafvorderingArtikel 162: Meldingsplicht
Wetboek van StrafrechtArtikel 272: Geheimhoudingsplicht

Maar sommige wetjes zijn per ongeluk door de mazen geslipt. Zoals het WOB-verzoek, de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur, de Grondwet (gelukkig mag daar in Nederland niet aan getoetst worden), en dan ook die stompzinnige meldingsplicht. De meeste ambtenaren doen gelukkig zoiets niet. Die hebben we goed onder de duim. Maar een enkele held durft wel te klokkenluiden, ondanks de bedreiging komende vanuit de geheimhoudingsplicht.

Natuurlijk maken we dan meteen een nieuwe wet die onmiddelijke ingaat (01.01.2016): Wet Meldplicht Datalekken, die de oude Wet Bescherming Persoonsgegevens moet vervangen. Een datalek moet vanaf 1 januari 2016 binnen twee dagen gemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit is de nieuwe naam van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Bij overtredingen kan de AP forse boetes opleggen. De hoogte hangt af van meerdere factoren zoals de ernst van het lek en de mate van verwijtbaarheid.

Het melden van een datalek gaat via een piketmelding en wordt onderdeel van de incidentenroutine. Juridische Zaken (JZ) beoordeelt of een datalek voldoet aan de criteria om gemeld te worden. Wat verwachten we van jou? Als je denkt een datalek te zien, dien je- zoals bij alle incidenten- twee dingen te doen:
(1) Eerst direct melden bij je leidinggevende en waar dat mogelijk is, het (laten) oplossen. (Oplossen in zoutzuur bijvoorbeeld, red. HHC)
(2) Je leidinggevende bekijkt in overleg met specialisten of je melding moet worden doorgezet.

Dergelijke specialisten kijken of er iets gelekt is in de media. Zoja, dan wordt er een "onderzoekscommissie" opgetuigd, die er in ieder geval voor zal zorgen dat al het bewijsmateriaal tijdig wordt vernietigd 12. Krijgt de media niets te horen dan zal de overheid het ook niet naar buiten brengen of de Kamer informeren. Zelfs niet aan de Commissie Stiekem 13


Risicoloos melden
Wilt u, zoals de brievenschrijver van de Teevendeal zijn smeekbede beëindigt: "U mag mijn brief gebruiken op de manier die u wenst maar laat hem alstublieft niet verdwijnen zonder deze zaak goed uit te zoeken." 14, ook uw inzendingen veilig stellen dan kunt u gebruik maken van de beschermde klokkenluiders faciliteiten van het HHC. Velen zijn u reeds voorgegaan, waardoor het HHC-archief bomvol explosieve documenten zit.

Het HHC werkt met een "secure socket layer" op de internationale website https://www.TheHagueConspiracy.com. Om effectieve redenen (snelheid en data opslag) is de hoofdpagina gemengd (deels niet beveiligd). Het gaat daarbij alleen om plaatjes die van de Nederlandse website van HHC worden afgehaald. De "public key", archief- en upload directories zijn wel secure.

Via PGP kunt u ook rechtstreeks e-mailen met het HHC. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat kunt u lezen op deze pagina's: Nederlands | Engels.




author: Ton   |   published: 15.12.2015   |   updated: 15.12.2015   |   comments: allowed

18.01.2016
Afscheid Demmink
Rechtbank Den Haag
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM