Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Teeven Deal
Vriend Fred is een persoonlijkheid. Ik mag hem, ook al is dat niet op te maken uit mijn commentaar op hem. Zijn haka-dansje 1 is pure entertainment. Deze opportunistische ex-Leefbaar-Nederland, thans VVD-er, is door de wol geverfd en weet het hoofd te bieden aan iedere bedreigende situatie door te bedriegen en te bedreigen 2.

En door dealtjes te sluiten, waarvan hij weet dat hij dat niet had moeten doen, maar het toch zo weer zou doen. Voor "Volk & Vaderland" (& Doofpot). Want niet altijd is de zakelijke creditcard van de regering beschikbaar. Bijvoorbeeld om reis- en verblijfkosten in het buitenland te betalen (kostenpost 420310). Van Fred zelf (2011), of van Cees Helman (1998) die in Zuid-Amerika de miljonair uit kan hangen dankzij Fred's staatscreditcard.


IRT-affaire
Het gaat allemaal om een deal die Fred in 1998 sloot. (Ja, de handtekening is van 15.06.2000) 3. In die tijd speelde de IRT-affaire 4. Onze overheid zat zit tot over haar oren in de drugshandel (en wapenhandel en mensenhandel). Daarbij werden ook "burger infiltranten" ingezet zoals De Taartman 5 6 (overleden 30.01.2015) en De Sapman 7 (overleden 29.04.2016).

Het verhaal van het "Teeven-bonnetje" gaat dan ook aanzienlijk dieper dan "een beetje misleiding van Kamer en Belastingdienst". Het hoofdkantoor Café Ruk en Pluk bevond zich in Amsterdam Oost op de hoek van de Linnaeusstraat en de Tugelaweg 8, zoals je die niet vindt in de "toeristengidsen" over de Amsterdamse penoze 9. Getuige Jetty 10 werkte in dit café. En ook Fred zou bij Ruk en Pluk over de vloer komen. Echter niet om de criminelen 11 te Plukken.


De Hakkelaar
Behalve Jetty werkte ook "Anne tiet" daar. Tiet is de bijnaam omdat ze dikke tieten zou hebben. In werkelijkheid heette zij Anne Verhoek, partner van "verbrande Herman" 12 13 en zus van Johan Verhoek, alias "De Hakkelaar" 14. Die werd in 1998 veroordeeld tot 5,5 jaar en een miljoen gulden boete 15. En dat is waar de Teevendeals (meervoud) over gaan. En de bijbehorende invallen, niet alleen bij kinderpooier Maasdam maar ook in de woonboot van Anne tiet.

Rapport Teeven

Parlementaire werkgroep
Inmiddels heeft het HHC-onderzoeksteam enkele nieuwe eerstehands getuigen opgespoord die een schriftelijke verklaring hebben afgelegd. Zij stellen dat hun moeder mischien alles deed wat fout was, maar nooit in kinderporno heeft gehandeld. En getuige de reactie van Verbrande Herman in het filmpje hierboven is het voor types als JD te hopen dat ze hem nooit tegenkomen.

Maar of Fred T. straks luchtig onder ede gaat verklaren, wetende dat zijn geheimhoudingsplicht door de rechter is opgeheven en dat verificatie mogelijk is, is te betwijfelen. In ieder geval komt wel zijn aanbeveling 16 uit om verder onderzoek te doen.


Parlementaire onderzoeken
Nu moeten we wel vast stellen dat al die Parlementaire onderzoeken een groot doofpot gehalte hebben. En kostenverslindend zijn, zonder enig resultaat, behalve het nog verder ondermijnen van het vertrouwen in de rechtstaat. En dat wordt door de dik betaalde Commissie Oosting bevestigd: "Achteraf, met de kennis van nu, hadden we toen beter moeten onderzoeken." Let op: Dat zei hij vandaag in zijn presentatie van 11:00u. Ik ben benieuwd wat Parlementair Onderzoek nr. 5 in 2017 gaat zeggen over dat "wetenschap in 2016".
  1. We hebben natuurlijk al het Parlementaire Onderzoek van Van Traa gehad. Veel "tja, met de wetenschap van nu" gehalte. En beloften om het in de toekomst beter te gaan doen. We zijn nu een kwart eeuw verder.

  2. Het hierboven genoemde Parlementair onderzoek van Fred Teeven.

  3. Commissie Oosting-1: Parlementair onderzoek naar het bedrag op het bonnetje, beter bekend als "De Commissie Oosting-deals" 16.

  4. Commissie Oosting-2: Parlementair onderzoek naar het kastje waar het bonnetje in lag, beter bekend als het "Van het kastje naar de doofpot" deal.
Oosting legt het als volgt uit: "In bijlage 5 staat in de onderzoeksverantwoording dat het om een specifieke vraag gaat." Oftewel: niet verder kijken dan je neus lang is. Zoals het oud-Hollands spreekwoord zegt: "Zoekt niet en gij zult ook niet vinden."

Marten gaat verder: "Achteraf, met de kennis van nu, hadden we toen beter moeten onderzoeken." Lulkoek. Die kennis was er toen ook al. Het HHC heeft zelfs expliciet gesolliciteerd om te helpen zoeken. En werd natuurlijk niet aangenomen.

Op de vraag "Is er sprake van een cultuur van toedekken, van een doofpot, om het onderzoek te staken." wordt ontkennend geconcludeerd. "Ons parlementaire stelsel vereist dat de minister het parlement altijd correct informeert, en hij weer correct wordt geïnformeerd door zijn ambtenaren. Dit dubbele vertrouwen wordt in het hart geraakt als er sprake is van een doofpot. En daarmee worden bugers in hun hart geraakt."

Zo, dat klinkt mooi. En daarmee tekent Marten zijn eigen schuldbekentenis. En die van het Ministerie van Justitie. "Er ontstonden verkokering en schotten op het departement en de eindregie ontbrak. De ambtelijke top van het ministerie functioneerde onvoldoende."

Maar zo werkt dat niet in Politiek Nederland. Er moet een zondebok komen en dus wordt Pieter Cloo 17 opgeofferd. Cloo die zelf "geen herinnering" meer heeft, in shock is, en volkomen incompetent met een dik salaris kan aanblijven als "ik-weet-het-niet-adviseur".

Oosting zegt verder geen onderzoek te hebben gedaan naar de gesprekken tussen Opstelten/Teeven en SG-Cloo. Nogmaals: wat gij niet zoekt, kunt gij ontkennen. Totdat... halve journalisten de waarheid naar boven halen. Om 14:00u is het woord aan Van der Steur. Voor de zoveelste keer. En dan krijgen we daarna onderzoek 5. Rekken totdat alle hoofdrolspelers overleden zijn. Zucht...





author: Ton   |   published: 25.05.2016   |   updated: 25.05.2016   |   comments: allowed

03.06.2016 09:30u
Getuigenverhoor
RB Amsterdam
 
??.05.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.06.2016
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM