Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Deep State in Turkey
Prof. dr. Beatrice de Graaf 1 (internationale en politieke geschiedenis) schreef vorige week een column in het NRC 2 over "de oorsprong van de Diepe Staat" en stelt daarin:

"Zo kreeg ik aanvankelijk niet goed vat op het begrip 'deep state', dat de afgelopen maanden, en zeker de afgelopen dagen, weer steeds vaker opdook in de berichten over de war on terror in Turkije."

Het HHC wil daarbij graag helpen. Het beste wat kan worden aangeraden is om op 23 november a.s. naar de lezing van Rein Gerritsen te gaan en aldaar zijn boek aan te schaffen 3. Ook kan een indruk worden verkregen via het boek Trial by Silence 4. En voor de mensen die liever de strip-versie hebben kunnen ze kijken naar deze vier minuten durende video 5.

Dezelfde dag verschenen enkele andere berichten in de media, o.a. Erdoğan zijn partij die stemmen (om)koopt in het buitenland. Ook uw HHC-verslaggever bezit een TC-nummer en kreeg een uitndoging om zich te registeren voor het stembureau 6. Het CBP, College voor Bescherming van de Persoonsgevens, stelt een "onderzoek" in. Dat soort kennen we wel.

Vervolgens verscheen in Trouw 7 een interview met prof. dr. Ton Derksen, waarin hij aangeeft dat zijn boek 8 een nieuwe druk gaat krijgen met nòg meer bewijs van (tap)vervalsing door de overheden.

Zo werkt de diepe staat, die zich overigens niet alleen in Turkije, maar ook in Nederland bevindt. En daarmee worden niet alleen bedoeld de Turkse infiltranten in Nederland 9. Ook een kleine groep Nederlanders in Nederland, zoals oud-minister Ernst Hirsch Ballin als de toenmalig plaatsvervangend korpschef van het KLPD, Fred Westerbeke, hebben gelogen 10 over de inzet van verboden criminele burgerinfiltranten. De IRT-affaire 11 is nooit beëindigd.

Ook de Telegraaf berichtte (eindelijk) over de extreme uitwassen van corruptie op het hoogste niveau 12 13 14. Een POLITIEKE gevangene. Niet in een derde wereld land. Gewoon hier in Nederland.

Het is allemaal niet toevallig. Twintig jaar onrecht culmineren in een binnenkort door de Hoge Raad te nemen beslissing. Nu advocaat Adèle van der Plas het in de openbaarheid heeft gebracht kan het HHC wel een aanvulling geven. Woensdag mag Baybaşin eindelijk zelf met AG Diederik Aben spreken.


Hoge Raad
In dat gesprek met Aben zullen in ieder geval twee rapporten worden besproken:
1) 25 pagina's over de deskundologische nitwit van een miljoen 15. (Van onze belastingcenten uiteraard.)
2) 117 pagina's over de illegale arrestatie van Baybaşin in 1995 16 17 18.

En daarna zal Aben zijn advies geven aan de Hoge Raad, die vervolgens een beslissing moet nemen. Daarmee ontstaat er een juridische spagaat. Want niemand hoeft tegen zichzelf te getuigen/verklaren. En de conclusie kan niet anders zijn dan dat de lange arm van Ankara 19 helemaal leidt tot midden in het hart van onze rechtsstaat. Een Openbaar Ministerie en een Rechtspraak die blijken zwaar medeplichtig te zijn aan de doodzonde van de eeuw 20.

Want wat is reeds gebleken? Ook de president(en) van de Hoge Raad (Turkse Yargitay) blijken niet te deugen. Niemand minder dan Geert Corsten had beter moeten weten maar heeft desondanks toch ten nadele van Baybaşin geoordeeld.


Deep State in Holland
Een van de parlementariërs uit het juridische circuit is Louis Bontes. Hij zal, zeker als uit de uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat er een herziening moet worden gedaan, een Kamerdebat aanvragen 21. Te verwachten is ook dat leden als Pieter Omtzigt daarbij zullen aansluiten.

En dan gaat het vuurwerk pas echt beginnen! Het zal blijken dat Joris Demmink slechts één van de pionnen is. Er zijn er veel meer. Een voor een zullen ze zich voor de rechter moeten verantwoorden. Daaronder is in ieder geval een heel rijtje ministers van justitie. En er zijn nog veel meer verdachte medeplichtigen 22. Het HHC zal, nadat de "commissie" Oosting (oud-ombudsman) en de huidige ombudsman Reinier van Zutphen klaar zijn met hun rapport nog wel wat aangiftes gaan verzorgen.


author: Ton   |   published: 26.10.2015   |   updated: 26.10.2015   |   comments: allowed

29.10.2015
Bart van Well vs. Nederland
Getuigenverhoor
Gerechtshof Amsterdam
 
23.11.2015
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014