Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Fred Teeven
1980 - 1990Rechercheur FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) - Haarlem
1990 - 1992Teamleider douane recherche FIOD - Rotterdam
1992 - 1999Officier van justitie (unit zware georganiseerde criminaliteit) - Amsterdam
1999 - 2001Teamleider-officier van justitie - Amsterdam
2001 - 2002Steuntrekker?
2002 - 2003Fractievoorzitter Leefbaar Nederland - Tweede Kamer
2003 - 2004Officier van justitie o.a. oorlogsmisdaden - Landelijk Parket
2004 - 2006Teamleider-officier van justitie - Schiphol
2006 - 2010Lid VVD - Tweede Kamer
2010 - 2015Staatssceretaris Ministerie Veiligheid en Justitie
2015 - 2017Lid VVD - Tweede Kamer
2017 - hedenSteuntrekker?

Sinds 1 juli 2011 klop ik aan bij de Nederlandse overheid voor (rechts)bescherming. Bescherming tegen de overheid. Tegen corrupte rechters. Tegen luie, laffe ambtenaren. Gewone criminelen kan ik zelf wel aan. Maar bij de overheid ligt dat wat lastiger. Die criminelen worden door diezelfde overheid beschermd.

Na 2 jaar zonder enig ingrijpen of fatsoenlijke hulp besloot ik Mister MinVenJ persoonlijk aan te spreken. Op 29 juni 2013 kwam Fred Teeven, de beschermheer van ontvoerde kinderen, naar Almere 2. Om te doen wat top-ambtenaren altijd doen: lintjes doorknippen en borrelen. Ik besloot Fred te confronteren. Vanwege zijn drie-dubbele functie:

1) Vice-minister van Veiligheid en Justitie.
2) Beschermheer/ambassadeur van ontvoerde kinderen.
3) De man die de Demmink-kliek wel eens even zou aanpakken.

Precies de man die ik nodig had. Maar die uiteindelijk niets meer dan een ordinaire politicus bleek: veel beloven, niets waarmaken.

Fred heeft vanaf 1980 ruim 20 jaar gewerkt voor justitie 3. Totdat hij in 2001 zijn baan kwijt raakte. In 2002 stelde Donner Demmink aan. Tegen alle adviezen en rapporten in. Fred was boos. Waarom hij wel en ik niet? Dus ging Fred de politiek in. Eerst maar bij Leefbaar Nederland. Dat was makkelijker binnenkomen. Zoiets als Moszkowicz probeerde bij VNL 4 en Hiddema doet bij FVD 5.

In 2003 raakte hij opnieuw zijn baan kwijt en dus ging hij terug naar justitie. Net als Rolodex-verdachte Hans Holthuis mocht hij zich met oorlogsmisdaden van anderen bezig houden. Nee, niet Bush en Cheney enzo, maar van die uit de wij-discrimineren-niet landen. Dat is makkelijker.

Opportunist Fred had door dat als hij minister wilde worden hij het toch anders aan moest pakken. Dus werd hij vriendjes met Ivo en companen bij de club met de meeste integriteitsschendingen van 2016 6 en 2017. Die zitten bij de incrowd van de "democratische" macht, de VVD. Totdat hij begin 2015 opnieuw zijn baan kwijt raakte dankzij een halve journalist die wèl een bonnetje kon vinden 7.

En van voor het zingen de kerk uit probeert hij het nu uit te zingen tot zijn staatspensioen waarmee hij de rest van zijn reisjes kan betalen. Lekker op vakantie in Amerika onder het mom van "waarnemer namens de tweede kamer". Dan kun je namelijk je vliegticket en hotel declareren. Net zoals die andere VVD-er Mark R. of Willy_67, voortdurend op vakantie is en op staatskosten zijn bed and breakfast and lunch and dinner ontvangt. Loon in natura. En netto.

Fred, de "crime fighter" of beter gezegd, de "crime hider" heeft miljoenen van onze belasting euro's uitgegeven. Alles deed hij, op andermans centen, om maar niet te doen waar wij hem voor betaalden: misdadigers oppakken en berechten. Nee, Fred vond het beter om misdadigers niet voor de rechter te brengen. En daarom sloot hij "dadings" 8. Met Bruinsma, met Mink Kok, met Cees Helman, met Turkije. Teeven-deals-I 9 en Teeven-deals-II 10.

En met Joris Demmink, want Fred weet het nog precies, op 15 oktober 2010 ontmoette hij hem voor het eerst om toch maar eens een kop koffie te gaan drinken. En sindsdien komt de voorspelling uit van Harry Borghouts, de voorganger van Joris Demmink, die voor de camera van de NOS 11 zegt:


"Die onderste steen komt niet boven, want dan valt heel justitie in elkaar."
Wie is de mol?


Op 21 april 2016 stond Fred Teeven onder ede 12. Hij mocht verklaren over zijn periode als Officier van justitie (unit zware georganiseerde criminaliteit) te Amsterdam. Let op: zware georganiseerde criminaliteit. Dus niet zedendelicten of zo, maar echte criminele organisaties. Geen verdwaalde pedofiel zoals zijn collega Vincent Leenders, maar een netwerk van officieren van justitie, rechters, en top-ambtenaren: het rolodex-kwartet.

Een tweede punt wat opvalt is dat Fred eigenlijk niets te maken had met dit onderzoek (groene kader). Fred werkte onder Vrakking voor Amsterdam (rode kader), niet voor het Landelijk Parket (blauwe kader) of Den Haag. Fred was dan ook niet helemaal op de hoogte gebracht.

No-need-to-know.

HOvJ Vrakking

Interview NRC
22-maart-2014
Het echte onderzoek vond plaats door de politie (groen) en de Rijksrecherche (blauw). En die rechercheurs (de Koter, de Graauw, Broersma) hebben allemaal onder ede verklaard dat Demmink wèl verdachte was. Alleen heette dat groene deel geen Rolodex-onderzoek. De Rolodex waren de kruimels in dat rode deel. Goed gecompartimentaliseerd, zoals de meeste terrorisische organisaties tegenwoordig opereren.

ROLODEX
In die zin heeft Opstelten, noch Teeven ooit gelogen, hoewel zij donders goed wisten wat met de vraag bedoeld werd. Er wordt flink met namen gegoocheld om het rookgrodijn maar in stand te houden. Maar er lopen dus twee onderzoeken. Het blauwe en het groene. Daaruit kwam een agenda/rolodex naar voren met namen van klanten van Maasdam. Dat werd het rode-onderzoek, en dat mocht Teeven doen.

Maar toen werd de boel verlinkd. Dit is naar alle waarschijnlijkheid Pieter-Jaap Aalbersberg of Joop de Wijs geweest. Zij waren bang voor hun eigen carrière en legden, zoals het een laffe ambtenaar betaamd, de verantwoording bij derden neer. En dat bleek een briljante move, want Pieter-Jaap mocht daarna bij Interpol werken en Korpsschef Amsterdam worden 13.

En toen ging het roddelcircuit snel: Wabeke belt >> Demmink >> Borghouts >> Vrakking >> Ficq 13.
En vanaf dat moment wisten alle rolodex-verdachten, alsmede prof. van Rhoon dat ze hun bewijsmateriaal moesten verduisteren en updaten. Agenda's verdwenen om later met typex teruggevonden te worden, paspoorten met stempels en visa verdwenen. Precies wat niet moest gebeuren gebeurde. En voor dat strafbare verdonkermanen van bewijsmateriaal, frustreren van de rechtsgang en het verborgen houden van misdadigers is nooit iemand vervolg. Wel gepromoveerd.


Bart van Well verhoren
Op 21 april 2016 stond Fred Teeven onder ede 14. Fred had allerlei wetsartikelen (laten) opzoeken om maar geen recht te hoeven doen en er tussenuit te knijpen. Doch de rechter had besloten dat Fred Teeven in het belang van de waarheid WEL moest getuigen. Daartegen ging Fred Teeven op 7 december 2016 in beroep 15, 16.

Want wat wil Fred met zijn tegenstribbelen bereiken? Voorkomen dat bewijsmateriaal verdwijnt? Dat is al gebeurd. Voorkomen dat verdachten worden gewaarschuwd? Dat is al gebeurd. Niemand vraagt om operationele details: welke microfoon wordt gebruikt, op welke frequentie wordt uitgezonden, wat de batterij-levensduur is, etc. Het enige wat we willen weten is of Fred op de hoogte was, wie de tipgever was en welke maatregelen zijn getroffen. Dat heet een verantwoordelijke en transparante overheid. Redelijk toch? Dat vond de rechter ook. Het belang van recht is groter dan het belang van opsporing.

Maar Teeven vindt dat niet. Bij de VVD willen ze simpelweg hun eigen gang kunnen gaan, zonder ooit verantwoording af te leggen. Betwetertjes, die zo bekrompen zijn in hun dogma's dat ze menen boven de wet te staan. Dat de wetten er enkel zijn om hen een vrijgeleide te geven en de burger in hun gareel te houden. Nee dus. Van uitstel komt geen afstel. Maar wel schade-toename. En daar zullen ze zelf voor opdraaien.

Hoe dit is afgelopen en hoe het nu verder gaat? Hoewel het HHC over het algemeen goed geïnformeerd is weten we dit niet. Navraag bij het Hof en bij de advocaat van Bart heeft geen uitsluitsel gegeven. Wat we wèl met zekerheid weten: Het OM zou zich binnen 14 dagen voegen. Dat is niet gebeurd. Er is nog steeds geen uitspraak gepubliceerd. Verder zijn alle opties nog open. Zodra we meer weten kunt u dit lezen op deze site of via Twitter 17.

Wilt u het hele verhoor onder ede teruglezen 18 of terughoren? Kijk bij JD-tv.author: Ton   |   published: 15.05.2017   |   updated: 15.05.2017   |   comments: allowed

??.??.2017
Vervolg #pedoverhoor
RB Amsterdam
 
??.??.2017
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.2017
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM