Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

AIVD (3)
complotarchiveliteraturesources
In de eerste en tweede aflevering over onze Algemene Inlichtingen en VeilgheidsDienst heb ik aangekondigd dat "er meer is". In het tweede artikel lag het accent op de financiën. Dat ligt nogal voor de hand. Het probleemoplossendvermogen van de overheid ligt enkel in de tactiek "er moet meer geld bij."

Daarnaast hebben zuster-eenheden deze week óók het nieuws gehaald. Het meest opvallende was de arrestatie van Joanna, waarbij vermoedelijk de DKDB (Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging), onderdeel van de speciale eenheden van het KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten), welke weer vallen onder de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid). U ziet het al, deze serie is voorlopig nog niet afgelopen.


Geometrische figuren En als het u duizelt met al die bovengenoemde acroniemen die zich met hetzelfde bezig houden dan moet u eens kijken wat we nog meer met geometrische figuren kunnen doen. De driehoek van de Trias Politica wil ik graag een vierkant maken. Dat moet de Amsterdamse burgemeester gelezen hebben en daarom wilde hij van zijn driehoek ook een vierhoek maken. De standaard "driehoek" (gemeente, politie, justitie) hebben ze uitgebreid met de NCTV. Maar omdat dit niet past in Het Grote Schema moesten er twee hoeken bijkomen om een zeshoek te creëren. En een beetje burgemeester wil zijn macht niet kwijt dus dan breidt hij zijn gemeentelijke vertegenwoordiging uit met nog twee gemeentelijke taken: de GGD en de brandweer. Dat maakt het drie tegen drie, maar dan nog heeft de DKDB de eindregie in handen gehad.

Inlichtingen dienst De mens is gemakzuchtig en de Nederlander is zuinig. Het moet goedkoop en weinig energie kosten. De "boots-on-the-ground" worden vervangen door een "bootsector" op uw PC. Minister Ronald Plasterk (PVDA) van Binnenlandse Zaken zegt daarover: "Mensen denken bij de geheime dienst nog vaak aan de man in de regenjas met de gleufhoed. Nou die is er nog. Maar het dreigbeeld wordt steeds meer via internet in kaart gebracht." (Zeg maar het werk wat de bloggers doen, maar dan betaald vanuit de belastingen.)

En Super-Cyber-Deskundige Opstelten (VVD) is daar weer de baas over en komt met een wetsvoorstel dat "de politie" mag terughacken en Skype™ mag afluisteren. Nu deden ze dat toch al, inclusief het vervalsen van tapverslagen, maar om de rechter in de Trias Politica buiten spel te zetten, regelen ze dat gewoon per wet. Zeg maar op een zelfde manier waarop het erfrecht op troonsopvolging is geregeld. Da's lekker makkelijk en dan heb je geen democratie nodig. Volledig in strijd met de Grondwet, maar ach, lid zijn van de eerste kamer is belangrijker, dan het volk dienen. Al die zeurpieten die dat willen tegenhouden...

Koppelingen van systemen Alle informatiesystemen worden/zijn gekoppeld: Zeg maar wat VWS niet lukt met het EPD (ondanks vele tientallen miljoenen die erin gestoken zijn en compleet negeren van het door mij ontworpen systeem) omdat zulks in het belang van de volksbehoefte zou zijn, lukt schijnbaar wel met de overheidsbehoefte. En dan wordt het eng. Er is een Gestapo-achtige organisatie onstaan die buitenwettelijke macht heeft. En eentje die niet ophoudt bij onze landsgrenzen. De kwistige uitwisseling met buitenlandse inlichtingendienst heeft eveneens een grote prioriteit.

Data processing En dan begint het pas. De aanhouding van Erwin Lensink, Joanne van der Hoek, Ben van den Brink, Micha Kat maar ook ondergetekende zijn daar voorbeelden van. En vervolgens hebben we de uitleveringen van Rop Gongrijp en Sabir B. En ook gaat soms de automatisering mis zoals in de zaak Dolmatov. "Een vervelende samenloop van omstandigheden." Om eens te kijken wat Big Brother zoal doet kunt u eens kijken naar de TV-programma's van Jesse Ventura.

Ze hebben daar mooie namen voor: SigInt (Signal Intelligence), voor het aftappen van GSM en e-mailverkeer. TravInt (Travel Intelligence) waarmee ze mensen als Micha of mij oppakken bij Schiphol. U ziet links een kopie bewijsstuk. Volkomen onterecht en onrechtmatig. De Nationale Ombudsman ingeschakeld, en inmiddels al anderhalf jaar geen reactie. Een compleet corrupt systeem dat als een struisvogel zijn kop in het zand steekt en denkt dat ze daarmee weg kunnen komen. Nee dus. Maar dan zijn we er nog niet. Ook bankgegevens zoals rekeningnummers en saldi worden volledig illegaal geplunderd. De rechszaken lopen nog, dus veel meer kan ik nu niet zeggen, maar wel dat ze bakzeil gaan halen. De sukkels hebben de verkeerde gekozen.

Maar het wordt nog enger. Niet alleen hebben ze trollen op social media als Twitter, Facebook, Googlediensten en anderen, maar ze houden zich ook bezig met "crowd-sourcing". Daar zijn speciale websites voor van het type rat-je-buurman, telefoonnummers als rat-daden-anoniem, waarmee je je afgunst kunt botvieren door aangifte te doen. En de echte professionals werken bij buitenlandse banken, geven rekeningnummers door op CD-rom en krijgen daar nog miljoenen voor betaald. Kijk, zo doe je dat. Niet anoniem bellen dat het de illegale schutting van de buurman 20 centimeter te hoog is, maar gewoon geld eisen bij de helers van de belastingdienst (en het nog krijgen ook).

En dan het ergste voor het laatst: "risico-analyse" op basis van uw privé informatie. Youtube-filmpjes, GSM-telefoon-foto's, bewakingscamera's, ATM-pincode-machines. De AIVD Rob Bertholee is daar duidelijk over. "Zelf mogen wij niet zomaar allelei spionage technieken gebruiken. Maar als deze 'anoniem' worden aangeleverd door 'hulpvaardige burgers' dan is het geen 'wederrechtelijk verkregen bewijs' en kunnen we het alsnog gewoon in een rechtszaak gebruiken."

Zullen we de Grondwet (waarop onze nieuwe Koning trouw heeft gezworen) dan maar gewoon afschaffen? Het heeft immers geen enkele functie meer.



author: Ton   |   published: 08.05.2013   |   updated: 08.05.2013   |   comments: allowed