Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Kind ontvoerd
(Staats)grenzen hebben door de eeuwen heen voor veel conflicten en slachtoffers gezorgd. Vaak zijn ze bedoeld om macht en controle te behouden over iets van waarde binnen die grenzen. Dat kan een zeehaven, olie of zelfs mensen zijn. Tijdens niet-oorlogssituaties (dat is iets anders dan vrede) wordt soevereiniteit (althans op papier) erkend.

Maar in werkelijkheid is er geen soevereiniteit, bestaan staatsgeheimen niet en wordt er voortdurend oorlog gevoerd.

Internationale (handels)verdragen
De wereld "globaliseert". Volkeren migreren. Goederen worden verhandeld. Grenzen zijn daarbij kunstmatig, hinderlijk en kostbaar (behalve voor de belastingdienst). Vandaar dat er "verdragen" worden opgesteld. Dit zijn pacten, traktaten, conventies. De etymologie van het begrip is onduidelijk. Verdragen zou kunnen komen van het Duitse vertragen (dulden) of als samenstelling van ver + (over)dragen (overeenkomen, ver over de grens heen komen). Zelf heb ik het gevoel dat het eerder komt van verover + dagen, waarbij het woord veroveren en in rechte dagen de juiste betekenis aangeeft.

De huidige landsgrenzen zijn hoofdzakelijk per verdrag vastgesteld na de Tweede Wereldoorlog, waarna zelfs nieuwe landen als Israël en Kroatië zijn getekend. En tegelijkertijd besefte men dat de grenzen ook moesten verdwijnen. Van Benelux en G.A.T.T. via het Schengen verdrag tot later de EU en de W.T.O.

En voor één van die goederen (de kinderen) zijn ze speciale regels gaan opstellen, commissies instellen, en experts aanstellen. We hebben er maar wat mee te stellen, en het is opvallend dat Opstelten daarin een cruciale rol speelt. Flauwe woordspeling? Ik denk het niet, maar daar kom ik straks op terug. Kijkt u eerst even naar de stelling in deze twee kaartjes.

WTO-landen IVRK-landen
geratificeerd getekend kandidaat toeschouwer bevroren niet getekend

(Internationale) Kinder ontvoering
Kinderontvoering, of dat nu over de (kunstmatige) grens heen is of niet, levert altijd enorme menselijke drama's op. Voor de meeste ouders. En altijd voor de getraumatiseerde kinderen. Ook als er geen sprake is van moord, fysieke marteling of (sexueel) misbruik. Ook psychische confrontaties (lees: marteling) op jeugdige leeftijd resulteert op latere leeftijd in stoornissen (en speciaal voor onze materialistisch ingestelde overheid: met economische en productiviteits consequenties). Het belang van iedereen (dus ook van de overheid) is om dit zo snel mogelijk op te lossen en, nog beter, te voorkomen. En een groot deel (niet alles) kan geregeld worden zoals ik beschreef in het artikel hervaderen.

Daarbij maakt het niet uit wie "de schuldige" is. Vaak is het één van de scheidende ouders. Daarbij geholpen door justitie en/of jeugdzorg. Maar soms met fatale afloop, zoals recentelijk nog in de zaak Ruben (9) en Julian (7). De overheid dient dan ook haar wettelijke en verdragsrechtelijk taak serieus uit te voeren. We praten immers niet alleen over die paar honderd internationale maar ook over tienduizenden (nationale) gevallen per jaar. En dat zijn geen "incidenten" van "lone-wolfs" als Jeroen Denis, zoals de MSM ons wil doen geloven.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de kinderen die niet door een ouder, maar door perverse handelaren worden meegenomen. Variërend van loverboys tot echte mensensmokkelaars.

In 1994 was daarvoor al het HIK-team (Handel in Kinderen) opgericht. Peter Oskam en Fred Teeven zijn daarbij nauw betrokken geweest en hebben zich ook toen al ingezet om deze verschrikkelijke toestanden proberen tegen te gaan.

Wie ook de dader is, feit is dat je als achterblijvende ouder(s) wanhopig wordt. Er is een TV-serie Without a trace die op Nederland 3 en op Net5 wordt uitgezonden. Wat deze ouders moeten doorstaan kun je niet begrijpen als je dat zelf nooit gevoeld hebt. De radeloosheid. De machteloosheid. De afhankelijkheid van een overheid, die vaak "andere prioriteiten" heeft. En daar sta je dan, moederziel alleen, in de kou.

John van den Heuvel
Omdat de overheid te weinig doet (en al helemaal te weinig resultaten boekt) zijn er particuliere initiatieven. Zo is John van den Heuvel (RTL) gestart met een programma om kinderen in het buitenland op te sporen. Ik heb destijds contact met RTL gezocht maar niet gekregen. Ook heb ik de eerste aflevering gezien die zich afspeelde op voor mij bekend terrein: Turkije.

Daarna heb ik niet meer naar het programma gekeken. Maar ik draag bijvoorbeeld ook géén foto van mijn dochter bij me, in mijn portemonnee of smartphone. Dat lijkt misschien vreemd, maar de confrontatie is pijnlijk. Waarom zou ik mijzelf kastijden? Het lijdt leidt me alleen maar af van mijn doel.

Stichting Kind Ontvoerd
Toen bij mij de zaak twee jaar geleden begon heb ik veel steun ondervonden van het IKO, het centrum Internationale Kinder Ontvoering. En dan met name van Mathijs Storm. Mathijs bedankt!

Maar ook John van den Heuvel heeft resultaat geboekt! Collin is het eerste teruggekeerde kind. Een reden om dit te vieren. En daarom zal morgen de eerste officiële projectdag voor kinderen "Collin's Run" worden georganiseerd. Dit is een initiatief van de kersvers opgerichte Stichting Kind Ontvoerd. Ervaringsdeskundigen en lotgenoten bieden daar een platform voor ondersteuning.

Via het persbericht wordt de pers en speciaal geselecteerden uitgenodigd voor deze bijeenkomst morgen. Hoe meer publiciteit en aandacht voor dit probleem, des te serieuzer zal het worden opgepakt door onze overheden.

Vooraf aanmelden is gewenst! Ik zal erbij zijn. Tot morgen!



Gerelateerde informatie:
09.02.2013 weblogDSM-IV (Text Revision)
09.02.2013 weblogKindermishandeling en de Helsinki commissie
15.02.2013 weblogBen van den Brink
10.03.2013 weblogJustitie bedriegt, vader in gevangenis
23.04.2013 weblogChild-abuse specialists
17.05.2013 weblogPeter Oskam (CDA)
20.05.2013 weblogReality-TV
24.05.2013 weblogHervaderen
30.05.2013 weblogKinderhandel in Nederland
06.06.2013 weblogOpstelten en Teeven zijn kindermishandelaars
09.06.2013 weblogTransparante staatsgeheimen
23.06.2013 weblogEU-summit June 26
26.06.2013 weblogCyber War
27.06.2013 weblogPedohalla

documentKind Ontvoerd: PERSBERICHT
websiteKindOntvoerd.nl
websiteKinderOntvoering.org
websiteRTL - programma - ontvoerd
27.06.2013 TelegraafFred Teeven naar Stichting Kind Ontvoerd

EUfactsheet
wikipediaWithout a trace
wikpediaBorder
wikipediaGATT: General Agreement on Tariffs and Trade
wikipediaWTO: Wereldhandelsorganisatie




author: Ton   |   published: 27.06.2013   |   updated: 27.06.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources