Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Wraking van de wrakingskamer
Inmiddels zo'n negen maanden geleden ben ik deze weblog gestart. In mijn column van 3 juni j.l. heb ik uitgelegd wat ik hiermee wil bereiken. Mijn persoonlijke doel vloeit namelijk voort uit het onrecht wat mij en mijn dochter is aangedaan. Mijn dochter is ontvoerd en we hebben al twee jaar geen enkel contact met elkaar gehad. Daarnaast zijn al mijn bezittingen die ik in 55 jaar heb opgebouwd van me gestolen. En alsof dat nog niet genoeg is wordt ik door een corrupte rechter ernstig belaagd en maakt de orde van advocaten, officieren van justitie en rechters er een zooitje van. En dat pik ik niet. Ze hebben de verkeerde uitgekozen. Ik ga dat rechtzetten.

De doelstelling van deze weblog
Ik heb gesteld dat ik met deze blog primair drie doelen nastreef:

Ik ga de wet veranderen. En gisteren heeft u kunnen lezen dat dit voornemen op schema ligt.
Ook rechters en ministers zullen zich soms voor de rechter moeten verantwoorden. Daarmee begin ik met deze posting.
Ik wil de Trias Politica herstellen. En daarvoor heb ik uw hulp nodig bij de volgende verkiezingen. We hebben nog even de tijd om het bewustzijn van politiek en volk te vergroten. En met de steun van Snowden beginnen ze het eindelijk te begrijpen.

Mijn ervaring in de rechtszaal is inmiddels groot. En dan hebben we het alleen nog maar over de zaken waarbij ik in de rechtszaal ben toegelaten. En verder heb ik persoonlijk te maken met een corrupte rechter van de Hoge Raad. Dat ik deze stelling durf op te schrijven (ik ben geen suïcidale idioot) betekent dat ik daar toereikend bewijs voor heb.

En vanuit dat ervaarde onrecht sympathiseer ik met klokkenluiders als Snowden en Micha Kat. Ik ken Micha pas een half jaar. Onze benaderingswijze en methodiek verschillen. Maar we hebben wel een gemeenschappelijk doel: wij pikken het niet dat er (althans in onze ervaring en beleving) corrupte elementen binnen justitie, ministeries en de rechtspraak zitten. Kortom binnen alle drie de takken van de Trias Politica. En dat willen wij niet alleen blootleggen maar ook bestrijden en corrigeren. We gaan het duel aan met hun eigen, door henzelf gekozen, wapens: de rechtspraak.

Wie naar het zwaard van vrouwe Justitia (m/v) grijpt,
zal door het zwaard van heere Justitius (m/v) vergaan.

naar Mattheüs 26:52

De Trias Politica
Het doet me denken aan het raadsel van de Sfinx bij Thebe voor Οιδιπους: "Wat loopt aan het eind van zijn leven op drie benen?". En vandaar ook dat ik het nieuw leven in wil blazen door het jong en fris opnieuw op vier benen de dag te laten starten. De Quater Politca.

Begin juni berichtte ik u dat ik naar het Kort Geding van de Telegrap versus KlokkenluiderOnline zou gaan. Het verslag van mijn impressie heb ik u reeds gegeven. Wat zich voor mijn ogen voltrok heb ik beschreven als een Klucht in Zeven Akten. En het zou heel grappig zijn geweest als de presentatie door Tineke Schouten zou zijn gedaan. Maar dit was geen persiflage. Dit was echt. En... met rechtsgevolgen. Reden dus om in te grijpen.

De klacht
Terugdenkend aan Dolmatov of de Schipholbrand, waarbij onschuldig gevangen gezette mensen zijn gestorven, en daarbij de raketaanval op het Parnassus gerechtsgebouw nog vers in het geheugen, vroeg ik mij af wiens "veiligheid" door welke "justitie" nou gegarandeerd wordt?

Wellicht is het een resultaat van mijn training (door de Nederlandse staat zelf) tot commando, maar wanneer ik mij verplaats let ik altijd op herkenninsgtekens, verzamelpunten, uitwijkroutes, ontsnappingsmogelijkheden, plan B en C. Wanneer je voelt dat je in een hinderlaag wordt geloodst dan gaan je interne alarmbellen rinkelen. Er klopt iets niet.

In een oorlogssituatie weet ik wel wat ik daarmee aan moet. Maar in een quasi vredessituatie, conform de onschuld-presumptie, voelt dat heel ongemakkelijk. Zoals ik in mijn artikel over Cyber War schreef: eigenlijk zijn we in een permanente staat van oorlog, alleen beseffen we het niet. En ook is mij niet duidelijk wie nou de vijand is. Staat justitie aan de kant van het volk, of daar juist diametraal tegenover? En er is maar één manier om daar achter te komen. Het uitzoeken door het te vragen. Ik heb dan ook een klacht ingediend bij de verantwoordelijke instantie, de minister en bij mijn volksvertegenwoordigers.

De verklaring
Gedaagde Micha Kat heeft hoger beroep aangetekend. Hij is het niet eens met de gang van zaken tijdens de wraking van de wraking. Ik kan dat goed begrijpen. Wat zich voor mijn ogen voltrok past niet in een democratische rechtsstaat in de 21e eeuw. Het heeft mijn vertrouwen in de rechtsstaat in ieder geval ernstig geweld aangedaan. En naar ik begrijp ik ook bij veel van de andere toeschouwers.

Daar komt wel een extra punt bij kijken. De mensen met wie ik gesproken heb kunnen allemaal verhalen vertellen over het onrecht wat hen (in ieder geval in hun eigen ogen) is aangedaan. En zij zijn allemaal blij dat er iemand (namens hen) het lef heeft de overheid daarvoor aan te klagen. Dat maakt deze mensen (inclusief ikzelf) niet objectief. Maar de betrokken instanties kunnen zelf per definitie eveneens niet objectief zijn!

U heeft dus nog een beetje achtergrond nodig om uw mening te kunnen vormen over het belang van deze zaak. Zo moeten we dezelfde definitie hanteren voor corruptie, kennis hebben over de ga-niet-naar-de-gevangenis kaart en ontvang wel $200 kaart en het bewijs zien dat justie corrupt is. Als we het daarover eens zijn dan kunt u niet anders doen dan uw burgerplicht vervullen:


Your country needs you!


En Micha ook.
En dat is de reden dat ik mij bereid heb verklaard als getuige op te treden.
Mijn gedeponeerde verklaring voor de rechtbank kunt u hier lezen.



author: Ton   |   published: 01.07.2013   |   updated: 01.07.2013   |   comments: allowed

complotarchivecommunityliteraturesources